Hoe maak je iemand (tactisch) duidelijk dat je haar mening of commentaar gewoon even niet op prijs stelt?

iemand die zich continu gaat bemoeien met dingen die haar niet aangaan, terwijl ze er zelf niks weet.

Toegevoegd na 47 seconden:
wel een leuke dame die het niet verkeerd bedoelt geloof ik

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou kunnen zeggen: Ik stel je mening op prijs,maar ik wil het er liever niet over hebben.

Ik neem het mee, dank je, is heel waardevol.

Bedenk een goedgemeend compliment voor haar. En vertel dit tegelijk met jouw goed geformuleerde feedback op haar commentaar/mening die ze dus op het verkeerde moment geeft. Vertel haar ook hoe ze het kan verbeteren. Probeer je feedback vrij te houden van jouw frustratie wat voor haar dus niet constructief is. Als je haar behoefte kan peilen waarom ze de neiging heeft dit te doen en dit meeneemt in je feedback doe je het helemaal goed!

Als je niet zoveel durft te zeggen kijk/draai je gewoon een stukje de andere kant op terwijl zij begint te bemoeien

Ook zij heeft een les te leren, namelijk de kunst van het nietsdoen. Maak haar duidelijk dat haar hulp heel waardevol is, als daar nadrukkelijk om gevráágd wordt. Een luisterend oor is ook ok, maar laat haar alleen helpen als je erom vraagt. Houd daar tegelijk wel rekening mee dat iemand niet zomaar even anders daarover gaat denken. Mensen die tot in de ntreure willen helpen ( ik ben er zelf ook lang genoeg zo een geweest) daar zit dat van lange tijd al ingebakken, dus dat verandert niet zomaar even. Ik vergelijk dat altijd even met een kat die de onbedwingbare behoefte heeft haar nagels in je bank te zetten. Ze kan gewoon niet anders. Maar om zulke hulp ( dus niet die nagels) , waardevol te laten zijn, zal ze niets moeten doen tot erom gevraagd wordt. Ze kan wel duidelijk maken dat ze kán helpen, maar het verder aan jou moeten overlaten of jij daar wat mee wilt of niet. Waarschijnlijk weet ze wel veel maar wil ze gewoon indruk op je maken en gewoon echt graag helpen, dus oordeel niet te snel. Ze bedoelt het in ieder geval goed.

Misschien kan je het zo zeggen: "Ik weet dat je het goed bedoelt, maar voor mij is het veel prettiger/fijner om er eerst zelf eens goed over na te denken. Om eerst mijn eigen mening te vormen voor ik eventueel anderen om hun mening vraag. Zo ben ik nu eenmaal. Vergeef het mij maar. Maar als ik denk dat jij mij kan helpen bij bepaalde vragen zal ik je er zeker om vragen". Succes :)

Wat ik zelf doe, is toch luisteren naar het zogenaamde advies (je weet nooit of er wel iets waardevols inzit) en als je er niets mee kan, de bewuste persoon bedanken en aangeven dat jij het anders ziet.

nuchter blijven, okee is goed zeggen en meer niet.

hoe kan ze zich ermee bemoeien? is dit omdat er over iets gesproken word in haar bijzijn? word er gediscussieerd over een onderwerp en probeert ze een mening te geven terwijl ze blijkbaar geen kennis van zaken heeft? dit zijn 2 mogelijkheden met ieder een eigen aanpak naar mijns inzien. als zij zich gewoon steeds in een gesprek mengt en haar mening duidelijk maakt zonder dat er naar haar richting uit ook maar iets gevraagd is, in dit geval kan je haar misschien een x apart nemen en vragen of ze misschien zich niet met jullie gesprek zou willen bemoeien aangezien het niet aan haar gevraagd is en je het storend vind dat hoe goed bedoelt ook zij haar mening opdringt. in het 2e geval kan je haar antwoord gelijk ter discussie in de kring gooien, in dat geval laat je het aan de anderen over hoe ze haar antwoord accepteren enof.... maar een ding moet je zeker in alle opzichten met je oplossing meewegen, deze dame heeft een onnatuurlijke drang om te helpen, helaas komt het heel vaak voor dat zulke mensen hun visie opdringen inplaats dat ze een mogelijkheid aanbrengen. ik zeg altijd probeer mensen niet jouw idee te laten volgen, maar geef ze een idee waar ze misschien iets mee kunnen doen. loop je eigen levensweg en probeer niet die van een ander te bewandelen.

Hoeft niet tactisch gewoon keihard, duidelijk en helder zeggen dat die zich niet met andermans zaken dient te bemoeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100