Wie heeft ervaring met pijnlijke borsten en "van alles" wat daarin groeit ?

Begin dit jaar ontdekte ik een redelijk grote soort schijf in de zijkant van 1 van mijn borsten. Als ik in bed op mijn zij lig dan voel je het heel goed zitten.In diezelfde borst zit al jaren een kleine cyste vlakbij de tepel die al is onderzocht. De schijf heeft mijn vrouwelijke huisarts ook onderzocht en ze zei dat het best groot was en ik moest rekenen op een operatie. In het ziekenhuis is een echo gemaakt en werd gezegd dat het niets ernstigs was. De officiële uitslag kreeg ik via de huisarts en ik kreeg de mannelijke aan de lijn. Meneer kwam aanzetten dat het maar een hele kleine cyste was. Geopereerd worden hoefde niet. Ik vertelde dat ik er vaak behoorlijk last van heb, dat het erg pijn kan doen en kan steken. Dat kon niet volgens de mannelijke huisarts. Die dingen horen geen pijn te doen en hij vroeg of ik er constant aanzat (?) Na wekenlang met pijn te hebben rondgelopen terug gegaan naar de vrouwelijke huisarts. Die stak de pijn op de menstruatie terwijl ik ook daarbuiten pijn heb. Ik mocht nog een echo laten doen,een second opinion maar dit gebeurde bij precies dezelfde arts die de vorige keer de echo deed. Het ziet er goed uit zei ze weer. De assistente begreep niet waarom ze me al zo snel weer een echo lieten doen omdat je op een röntgenfoto een ander beeld krijgt. De pijn bleef, zakte soms wat weg. Nu maanden later loop ik al weken rond met een hele pijnlijke borst en ook de andere is begonnen pijn te doen. Tot in de oksel. Tips en ervaringen zijn welkom...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zomaar zijn dat je last hebt van 'mastopathie'. Dit zijn pijnlijke bosten doordat de borstklier reageert op wisseling van hormoonspiegels in het bloed. Mastopathie is goedaardig. Kijk eens op deze site; http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/goedaardige_borst/mastopathie.php Misschien herken je hier iets in en stelt het je gerust.

Ik zou zeggen ' onmiddellijk naar een andere arts/ziekenhuis gaan, ook al is het alleen al voor je eigen geruststelling. Heb zelf ervaring met het niet serieus genomen worden door artsen en ziekenhuis met grote gevolgen! Bellen dus!! We betalen allemaal genoeg voor onze zorgverzekering dus mogen we daar ook gebruik van maken! "succes!!!!

het kan een bepaalde ziekte zijn, maar het kan ook gewoon groeipijn zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100