val je van proteine shakes af?

als je dit vaak inneemt.. verlies je dan een beetje vet over je lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gebruik van eiwitshakes om het lichaamsgewicht te controleren komt voort uit de bodybuildingwereld. Ze worden daar al sinds jaar en dag gebruikt als hulpmiddel om de spiermassa te vergroten. Daardoor kwam men erachter dat die shakes een bruikbaar hulpmiddel zijn om vetmassa te verliezen. Je hebt namelijk veel minder honger als je de hoeveelheid eiwitten in je voeding vergroot ten koste van de koolhydraten, waardoor je een calorieënbeperking veel beter volhoudt. Die proteïneshakes verbranden dus geen vet.

Proteïne shakes zijn eiwitshakes. Eiwitten zijn bouwstoffen en brandstoffen en zullen niet worden opgeslagen in de vorm van vet, zoals bij koolhydraten bijvoorbeeld gebeurt. Ik denk dus dat je er van af zou kunnen vallen. Maar of het drinken van veel eiwitshakes heel goed voor je is, is een heel andere vraag!

Als je er door afvalt zal dat eerder komen doordat je de dikmakende dranken laat staan. Als je het bijvoorbeeld in plaats van cola drinkt val je wel af maar dat komt dan niet door die shakes.

Met elk dieet val je af, echter met een eiwitdieet houdt je het langer vol dan enig ander dieet, je houdt de insulinespiegels namelijk laag en de suikerspiegel hoog waardoor je geen honger krijgt of gaat snoepen. Ik viel er in elk geval wel mee af.

Bronnen:
http://www.dietenlijst.nl/dieten/eiwit_die...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100