ik word bedreigd, wat moet ik doen?

ik word bedreigd, ik ga gewoon naar buiten en daar kom ik ze weer tegen, de jongens die mij in elkaar willen slaan. Ze zeggen dat ze gewoon met mij willen praten maar dat willen ze niet want ik heb van mensen andere verhalen gehoord, ze hebben al 1 keer mijn fiets afgeperst en mij allemaal gaan trappen. tweede keer dat ik ze tegenkwam gingen ze mensen pingen en er stonden allemaal mensen met auto's en scooters mij op te wachten. derde keer dat ik ze tegenkwam was net, toen wouden ze weer praten en gaan ze op mijn fiets zitten en zeggen dat ze me een andere keer pakken omdat ik vrienden bij heb, maar ik wou gewoon naar huis en ik wil geen problemen. Dit allemaal omdat ik één van hun een keer scherp aankeek omdat ik me lenzen niet in had. Ik ben een jongen van 15 jaar en ik ben mentaal en fysiek niet zo sterk als hun. Ik ben hartstikke bang en ik weet echt niet wat ik moet doen om ze op te laten houden wie kan me helpen hoe ik dat moet doen?

Toegevoegd na 57 seconden:
Bewerking: dit is nog maar een korte samenvatting wat er allemaal is gebeurt toen ik ze tegenkwam.

Toegevoegd na 2 minuten:
Bewerking 2: Ik wil gewoon niet in elkaar geslagen worden en ook gewoon naar buiten kunnen, ik ben zo verschrikkelijk bang, dit moet alsjeblieft serieus genomen want dit is geen grap.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wat een klootzakken zeg! vanaf vandaag: elke bedrijging, elke foute stap melden op het politiebureau. ze zullen je het niet in dank afnemen, maar ze zoeken toch al redenen om je het zo lastig mogelijk te maken, dus stoppen doen ze niet uit zichzelf want je kan al niets goed doen. ze trekken een keer aan het kortste eind als jij maar vol blijft houden en je NIET af laat bluffen door die stuperige loosers. ga je op pad, niet in je uppie als het even kan. vertel het aan ouders en ook op school. misschien zijn er mensen die met je mee kunnen fietsen of een oogje in het zeil kunnen houden etc. de politie kan je ook hele goede tips geven wat je kan doen in jouw situatie. hou in ieder geval bij wie wat zegt, wanneer en noteer dit (tijd, datum, dag, wat ze zeggen, nummerbordjes etc) die fiets, daar zou ik het niet bij laten zitten. laat ze de pl##ris krijgen, ze zorgen er maar voor dat ie terugkomt een vergoeding. ze zijn stoer om je op te wachten en te pingen? zijn ze ook stoer genoeg op te #payen#. walgelijke gasten. mijn bloed kookt van dat soort volk. (heb er 2 weken terug nog 3 van die brede gasten van een jaar of 24/25 aan hun oren getrokken omdat ze mijn zoontje van 7 filmden die klappen kreeg van hun neefje van 10. die grote bek van ze was écht héél snel verdwenen, en het filmpje hebben ze net kunnen wissen van die foon voordat ik die foon in hun strotje drukte. heb ze ook maar even bedreigd als ik nog iets zou horen van ze wat me niet aanstaat en dan ga ik ff filmen) echt, melden hoor! en blijven melden!! net zo lang tot ze kappen met die bull sh#t van ze. zijn ze nu helemaal gek om met zijn allen jou het leven zuur te maken...!! heel veel succes!!

Licht je ouders in hierover. Daarnaast naar de politie gaan en aangifte doen van wat er al gebeurd is, en van de huidige dreiging. Als je mentaal last blijft houden van deze voorvallen, schakel dan hulp in van een psycholoog. Ik kan me voorstellen dat dit erg angstig is voor je.

Probeer het te negeren en erboven te staan. Jij hebt RECHT om je niet bang te hoeven voelen. Vermijd ze voor een tijd, het gaat vanzelf over. Op een of andere manier geef je ze nu voeding voor hun pestkopperij... dat moet eerst stoppen. Ook zou ik even niet meer rond deze tijd 's nachts langs dat ene punt gaan waar je ze vaak tegenkomt. Ga er ook over praten met een hulpverlener/vertrouwenspersoon die je van deze angst af gaat helpen als het je niet lukt, probeer via je huisarts te kijken of die iemand voor je weet.

Ja, dit zijn altijd lastige situaties... Maar met dit soort dingen heb ik altijd zoiets van er zit meer achter... Zoals men hier boven me al zei... ga er mee naar de politie... Wat je ouders zeggen over rechtzaken enzo dat is allemaal onzin... meld dit bij de politie zij kunnen je echt wel verder helpen... ikzelf had ook ooit een keer toen ik heel jong was een bedreiging van een heel onbekend iemand op mijn msn... dat hij mij dood ging steken enzo... heb de politie hierover ingelicht... en ze konden al heel snel inschatten hoe ze dit probleem konden oplossen.. dus nogmaals.. wees niet bang EN GA NAAR DE POLITIE! Toegevoegd na 4 minuten: Ik denk niet zo zeer dat het van belang is dat je naar je ouders moet luisteren met dit soort dingen... hun geven je tips waar je gewoon niks aan hebt... laat je niet bang maken... de politie is er om je te helpen! En ben je bang dat hierdoor alles erger word... zorg er dan voor dat je een contact persoon bij de politie kan krijgen dat zodra je belt er gelijk iemand voor je is... klinkt misschien vreemd... maar het gebeurt helaas vaker dan je denkt! Ene 112 is er voor dit soort zaken!

Zeg het tegen je ouders, zodat zij contact kunnen voeren met de directie. Die kan er dan in ieder geval rekening mee houden. Mocht het jongens zijn uit je klas of school, dan zal de directie wel een waarschuwing geven of desnoods verwijdering. Ga niet meteen naar de politie, probeer eerst zelf actie te ondernemen. Probeer sterk in je schoenen te staan en laat niet merken dat je bang bent, want daar zullen ze dan juist gebruik van mijn maken, zodat je ook je macht verliest.

mischien is het nietzo slim om naar de politie te gaan als hun er achter komen zijn ze waarschijnlijk nog bozer. je moet gewoon laten zien dat je gevaarlijke vrienden hebt ofso of je kunt naar je ouders gaan.

Voor dit moment zul je het met bovenstaande hulp moeten doen, ik heb echter wel een goede tip om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen: Ga op een verdedigingssport. Dat is erg goed voor je zelfvertrouwen en voor je lichaam. Door het toegenomen zelfvertrouwen (en dat straal je uit, of je nu wilt of niet)wordt je veel minder gauw gezien als mogelijk slachtoffer. Bovendien, stel dat het dan ooit nog eens zou gebeuren dan ben je mans genoeg om met "de mannen" een gesprek aan te gaan, zelfs om indien nodig terug te dreigen (en in noodgevallen zelfs een aanval te pareren en aanvaller buiten gevecht te stellen). Ik zelf zou je adviseren om Jiu Jitsu te leren. En wees niet bang om naar een sportschool te stappen, om te beginnen met Jiu Jitsu want de beoefenaars van deze sport zijn stuk voor stuk vriendelijke mensen! Voor de mensen die deze sport willen leren om hun agressie bot te vieren is het veel te moeilijk, gaat het niet snel genoeg en is het te weinig agressief. Voor de huidige situatie wens ik je veel sterkte en wijsheid. Ik las ooit een motto: een leven in angst, is een leven half geleefd. Dus ga voor het volle leven en wees niet bang (en dan maar zien wat er van komt)! PS. dat motto heb ik onlangs in een film gezien, heeft iemand een idee welke? Toegevoegd na 58 minuten: Ik bedoel niet de film "strictly Ballroom" daar schijnt het ook in genoemd te worden. Ik denk de film "Australia", maar ben niet zeker (fijne film overigens, kun je ook hoop en moed uit putten!)

Ga op sport karate of kick box leer je zelf verdedigen en dan wordt je mentaal sterker en wordt je ook niet meer bang Succes!

je zou eens een keer een camera moeten plaatsen.

Ken jij één van deze jongens of meerdere? Wat is de rede dat je problemen met hun hebt? Je legt uit dat je heel bang bent en dat snap ik maar wáarom zijn ze boos en willen ze je slaan. Als ik jou was zal ik proberen om 1 van deze groep te benaderen. Als ze samen zijn zullen ze dingen doen en vooral dingen roepen zonder na te denken maar als iemand alleen is toont hij/zij waarschijnlijk meer begrip doordat er dan meer bewustzijn is bij de situatie of is hij/zij rustiger. Snapje?

Jeetje... Moeilijke situatie, vervelende treiteraars die altijd mensen kiezen die niet zo 'sterk' zijn als hen. En waarschijnlijk in hun eentje niks durven hè! Blijf er niet mee lopen, zorg er voor dat je het zo vaak mogelijk aangeeft @politiebureau, ouders, mentor andere familieleden.. Belangrijkste zijn (lijkt mij) mentor en politiebureau. Veel succes!!

Heb je al aan jouw ouders verteld dat dit jouw leven verziekt? Heb je het wel verteld thuis? Je moet actie ondernemen, vanzelf stopt dit niet. Je bent namelijk een heel geschikt slachtoffer op deze manier, want ' je doet toch niets en lekker bang' en daar genieten ze van!! Ga eerst eens serieus met je ouders praten en vertel hun dat je bang bent en je ermee zit. Ga vervolgens naar de politie en doe aangifte. Beter is nog dat je samen met jouw ouders gaat. Indien zij weten hoe serieus dit is, gaan ze echt wel mee!! Doet de politie helemaal niets, schrijf dan een aangetekende brief naar de burgemeester. Die moet dan namelijk de politie aansturen. Als deze ook niets doet en er gebeurt echt wat met jou, dan kan de burgemeester aansprakelijk gesteld worden en voor de evtl. schade opkomen.

Voor dit soort dingen heb je nou een wijkagent.

terug dreigen met wat wordt je bedreigt?

Het een keer filmen, en dat ze de camera niet kunnen zien. En dat dan aangeven bij de politie. Ik hoop dat het goed gaat.

Feitelijk is er hier sprake van ordinair pesten...Zij trachten jou geestelijk (èn wellicht zelfs ook lichamelijk) te breken. Je vertelt dat zij jou al eens afgeperst hebben en je aldus dwongen je fiets aan hen af te staan. Ik neem even aan dat je die jongens niet van school of zo, kent en je weet dan vermoedelijk dus ook niet hoe oud die knullen zijn. Ik begrijp best dat je het niet langer aankunt..en geestelijk aan het eind van je Latijn bent. Omdat je zo vreselijk onzeker bent en die onzekerheid ook uitstraalt, ben je voor dat tuig een gemakkelijk 'pest object' Ga daarom aan jezelf werken, je zelfvertrouwen vergroten, je zelfrespect laten groeien en krijg eens geloof in je eigen kunnen. Durf ook maar eens een keer boos te worden.. Durf dat tuig innerlijk maar uit te lachen om hun primitieve pogingen jou bang te maken en ga voortaan rechtop lopen en niet zoals nu..altijd maar starend naar de straatstenen. Ga zekerheid uitstralen en voel je zeker niet de mindere van dat tuig..maar hun meerdere. Als zij je echt bedreigen, kun je daarvan aangifte doen.. Hoewel...de politie niet echt iets zal ondernemen. Er moet eerst iets gebeurd zijn..zegt men daar..helaas.. Van het afpersen dat zij hebben gedaan teneinde jouw fiets te bemachtigen..kun je wèl met succes aangifte doen. Dat is namelijk een misdrijf. Laat je leven niet verder verpesten door dat smerige tuig en laat hun scheldwoorden voorlopig niet tot je innerlijk doordringen..werk dus aan jezelf.. Veel sterkte, hoor! Groet, Ton

Bel alsjeblieft de kindertelefoon want verder kan ik hier niets over zeggen . Sorry, wel sneu voor je

Je kunt hiermee prima naar de politie gaan, die zullen je echt niet uitlachen, maar nemen je zeker serieus. Ik heb een filmpje voor je opgezocht waarin iemand zichzelf verdedigd tegen meerdere personen. Misschien kan het je iets zelfvertrouwen geven om te weten hoe het moet. Heel veel succes ermee!!

doe aangifte op http://www.politie.nl/Aangifte/

Bronnen:
http://www.politie.nl/Aangifte/

Zovele reacties en de meesten adviseren je om naar de politie te gaan. Ook ik hoor bij die groep. Wat nog niet gezegd is: Er zijn micro camera's te koop via internet. Een knoop in je kleding bv met in je zak het opname apparaat. Of een pen in je borstzak van sweater of bloes. Die bedreigingen filmen geeft je bij de politie betere opties want dan kunnen ze die gasten herkennen, zeker als ze bekend zijn bij de politie. Ik mag eigenlijk geen reclame maken op deze site...voor deze gelegenheid geef ik wel een zoekwoord mee : spywebshop.nl Produkten op die site kan je weer apart intkikken om prijzen te vergelijken ...je bent niet gebonden aan die ene shop, er zijn er meer.

Beste Banditless, wat een verschrikkelijke puberale vechtersbaasjes. Ik ben het natuurlijk eens met bovenstaande antwoorden, je kan hiermee aangifte doen van bedreiging. Maar is het misschien toch niet het proberen waard om 1 van die jongens te benaderen (samen met die gouden vriend van je, want dat is die zeker, en nog wat vrienden), en dan toch aangeven dat je best wilt praten en uit wil leggen dat je lenzen draagt en van een afstandje wel iets kan zien maar dat je daarvoor je ogen wat samen moet spannen. Dat je begrijpt dat dat raar overkomt maar dat het zeker niet de bedoeling was om 1 van hun hiermee te beledigen. Je hebt 2 kansen, 1 kans dat ze begrip kunnen tonen en je de hand toesteken en respect krijgen voor je eerlijkheid en lef dat je toont, je hebt ook de kans dat ze je vierkant uitlachen en je alsnog bedreigen want je vrienden zijn erbij. Je hebt dan wel getuigen die samen met jou naar het politiebureau kunnen om aangifte te doen van bedreiging.

Overleg met politie en mensen die je in vertrouwen wilt nemen hoe te handelen zonder dat jij alsnog gepakt wordt, omdat je de politie erbij hebt gehaald. Wees voorzichtig. Ga niet weg als je niet weg hoeft en bel meteen de politie, en overleg. Je kunt hier altijd weer terecht!

Ik zie dat je erg onzeker bent en bang en dat zien die jongens waarschijnlijk ook, daarom gaan ze misschien ook door. Laat je niet kennen zeg dat je geen problemen wilt en dat je niets tegen ze hebt.. Ga ze niet uit de weg maar doe alsof er niets aan de hand is en als je in elkaar geslagen wordt haal je politie erbij maar ik zal eerst je ouders inlichten hierover. Probeer ze onder ogen te komen niet meer te vluchten het klinkt gek, tuurlijk is er een risico dat je geslagen wordt maar dat is er ook als jij je verschuilt en ze je een keer opwachten.

Het beste wat je kunt doen is erover praten met je ouders, en naar de politie gaan zodra je namen hebt. Als ze je ooit iets doen, dan weet de politie wie ze moeten pakken. Het is in nederland erg moeilijk om dit soort situaties te vermijden. Als de wetten niet zo scheef waren zou ik zeggen 'Zoek een groepje sterke jongens en trap ze in elkaar', maar dat mag nou eenmaal niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100