Word ik een academisch ziekenhuis minder goed behandeld?

Toegevoegd na 51 seconden:
Volgens een vriend van me werken daar artsen in opleiding samen met 'echte artsen'. Lijdt dit niet tot vervelende situaties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer een ziekenhuis academisch is, wil dat zeggen dat het aan een universiteit gekoppeld is. Deze ziekenhuizen zijn over het algemeen erg goed, de nieuwste technieken worden hier uitgevonden en toegepast. Er lopen ook artsen in opleiding rond, maar die worden op hun beurt begeleid door de artsen die het (soms baanbrekende) onderzoek verrichten en dus énorm veel kennis van zaken hebben. Mijns inziens kan je het niet beter treffen dan in een academisch ziekenhuis. Nou ja, dat wil zeggen, wanneer je toch al naar het ziekenhuis moest. ;)

Vaak is de kennis in academische ziekenhuizen meer up to date en uitgebreider. Maar het is wel zo dat je mede behandeld kan worden door artsen in opleiding, maar voor zover ze niet bevoegd zijn altijd onder controle en kun je dat weigeren.

Nee, misschien word je daar wel juist béter behandeld. Want een arts in opleiding staat altijd onder supervisie. Hij of zij doet juist extra z'n/haar best om jou zo goed mogelijk te helpen. En bij twijfel wordt altijd de specialist geraadpleegd.

Het klopt dat er mensen rondlopen die een opleiding volgen tot arts, deze mogen echter geen diagnose stellen, dat mag alleen de opleider en dat is vaak een professor, deze heeft het laatste woord, betekent ook meteen dat er geen vervelende situaties kunnen ontstaan. Ook in gewone ziekenhuizen lopen artsen in opleiding rond, dat zijn de zogenaamde CO-assitenten.

Mijn ervaring is meer dat je aan een veel secuurder regime wordt onderworpen in een academisch ziekenhuis, omdat assistent-artsen en co-assistenten veel meer tijd tot hun beschikking hebben. natuurlijk staan ze onder supervisie maar dat geeft alleen maar extra controle. Bovendien kan medewerking aan artsen die het vak moeten leren geen kwaad, dunkt me. Hoe zouden ze anders praktijkervaring op moeten doen? Belangrijkste daarbij is natuurlijk wel dat er goede afspraken over gemaakt worden en dat het naar jou als patiënt allemaal netjes gebeurt.

Neen hoor; zeker niet; gezien mijn leeftijd heb ik wel ervaring met ziekenhuizen. Ik heb gelegen in Leiden in het Elisabethziekenhuis, eerst aan de Hooigracht later in het nieuwe in Leiderdorp met prima behandeling en verzorging. later in het AZL aldaar, wat ook nog "gezellig "was, voor zover dat natuurlijk van toepassing is. Verder heb ik in het Maaslandziekenhuis in Sittard mogen verblijven. Ook prima en voor 2 hartoperaties (omleidingen) in Genolier(CH) en 3 weken in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Niets dan lof. Kortom het maakt m.i. geen moer uit. Zelf moet je niet vervelend zijn, de artsen en het verplegend personeel doen hun uiterste best, maar ze kunnen niet zo goed tegen zeurkousen. Neem het ze eens kwalijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100