Na hoe lang gebruik werkt de anticonceptiepil?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pil is in ieder geval effectief als er 14 dagen een dosis is ingenomen. De hoogste betrouwbaarheid wordt statistisch bereikt bij het starten met een nieuwe strip op de eerste dag van de menstruatie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil

Het beste kun je de eerste maand nog dubbele bescherming gebruiken, daarna is de pik betrouwbaar! Voor de veiligheid natuurlijk altijd dubbele bescherming!!

De pil is onmiddellijk betrouwbaar na aanvang van de allereerste strip, MITS je daarmee begint op de vijfde dag van je menstruatie, en niet ergens midden in je cyclus. Dan wordt je eerstvolgende eisprong meteen onderdrukt, en is hij dus meteen veilig als voorbehoedsmiddel. Had je een onregelmatige of onbetrouwbare cyclus, dan kun je beter één strip afwachten voor je verder onbeschermde sex hebt, want hoewel de kans minimaal is, is die er dan wel. Maar bij een normale regelmatige cyclus, is de pil dus vanaf dag één een veilig voorbehoedsmiddel.

als je de eerste dag van de menstruatie bent begonnen met de pil duurt het 7 dagen en anders een maand!!! lees ook je bijsluiter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100