Waarom verander je door een depressie?

Waarom veranderd je gedrag tijdens en ook na een depressie? En alle andere dingen die veranderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Feitelijk moet je eerst weten waarom iemand aan een depressie lijdt. Er zijn namelijk vele mogelijkheden. De omstandigheden kunnen uitzichtloos zijn, er kan sprake zijn van een ernstig zieke dierbare, een dierbare kan kort geleden overleden zijn, een onverwerkt overlijden van een dierbare enz. enz. Ook kan 't lichaam géén of te weinig endorfine aanmaken. Endorfine is de stof die een mens in staat stelt zich tegen pijn en droevige omstandigheden lichamelijk en geestelijk te weren. Het is een soort morfine die het lichaam zelf aanmaakt.. Als iemand gebukt gaat onder de eerstgenoemde beroerde omstandigheden, kan het zijn dat de moed hem/haar volledig in de schoenen zakt of gezakt is. Het gedrag wordt dan natuurlijk negatief beïnvloed.. stomweg omdat men zich naar binnen keert en men de buitenwereld al dan niet volledig uitsluit. Wrok alsmede gevoelens van boosheid, teleurstelling en verdriet veranderen het gedrag dan zeker. Als het lichaam geen of te weinig endorfine aanmaakt maakt het innerlijk een negatieve draai en die is voor de buitenstaander duidelijk te merken. Als de omstandigheden zich echter weer ten goede keren..zorgt de positieve draai die deze persoon dan maakt dat de karakter veranderingen..ook weer teruggedraaid worden. Zo is het eveneens met de endorfine. Als die stof al dan niet in tabletvorm weer beschikbaar komt, wijzigt ook het gedrag. Het gedrag ondergaat dus in de regel nooit een blijvende verandering/wijziging. Groet, Ton

Alles wat een mens meemaakt in zijn leven, de goede als de minder goede ervaringen, hebben invloed op je rest van je leven Onze brein is eigenlijk een als maar weer lerende computer. Zo ontstaat er een gevoel van voor de depressie en die van er na. Zo wordt de mens gevormd tot de mens die hij is.

Het leven veranderd de mens. De mens veranderd door te leven. Een depressie kan een mens veranderen doordat opeens een bestaand leven is veranderd. Men is meer defensiever geworden en beschermd de eigen wereld meer als anders. Alles wordt gedaan om niet nog verder in de depressie te schieten. Alles wordt gedaan om niet opnieuw in een depressie te belanden. De wereld staat op zijn kop. De wereld is soms te machtig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100