Kan een pil tegen reisziekte nemen kwaad wanneer je dit niet specifiek hebt?

Ik ga binnenkort met het vliegtuig reizen, nou voel ik me altijd wel rot tijdens de vlucht, maar dit kunnen ook meer de zenuwen zijn, helpt het dan wel om een reispil te nemen ook al is het niet direct reisziekte en kan het kwaad als het gewoon genomen wordt zonder aanleiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die afweging zul je zelf moeten maken. Elk geneesmiddel heeft gewenste en ongewenste bijwerkingen. Pilletjes tegen reisziekte, zoals bijvoorbeeld Cyclizine, zorgen er in principe alleen voor dat je minder snel misselijk wordt of minder snel braakneigingen krijgt. In principe zijn ze vrij onschuldig, dat durf ik te stellen omdat ze in de vrije verkoop zijn en veelvuldig gebruikt worden bij kinderen. Een bekende bijwerking is sufheid. Dat houdt in dat je sneller slaperig kunt worden en ook een verminderd reactievermogen kunt krijgen. Misschien is dat voor jou juist positief, als het je lukt om te slapen tijdens deze vliegreis zul je weinig klachten hebben. Maar misschien doe je er wijs aan om eens met je huisarts te overleggen. Waarschijnlijk speelt stress een grote rol bij jou, en daarvoor zijn in beginsel andere remedies en middelen. Lees in ieder geval eens de bijsluiter van zo'n middel grondig door voordat je tot de aanschaf en het gebruik over gaat, zie daarvoor de bron.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Dat heeft geen enkele zin maar is ook niet noemenswaardig schadelijk. Tegen angst in het algemeen werkt een BETA-blokker beter. Wat nog beter werkt is confrontatie en rationaliteit....

je kan het altijd proberen er zit niks in de pilletjes waardoor het schadelijk kan worden ervaren ;) ik heb zelf veel last van reisziekte maar mijn zus totaal niet toch neemt ze altijd een pilletje in voor de zekerheid :D succes en sterkte tijdens de vlucht :D

Heeft waarschijnlijk meer met angst te maken dan met iets anders. Bovendien zit de zgn. "reisziekte" tussen de oren. Wanneer je bijv. last hebt van reisziekte veroorzaak je dit over het algemeen zelf. Je hebt helemaal geen pillen nodig om hier geen last van te hebben. Veel mensen die last hebben in de auto zijn meestal met iets bezig of kijken niet naar buiten. Wanneer je last hebt van reisziekte zorg er dan voor dat je naar buiten kijkt en de horizon ziet. Je zult zien dat de reisziekte dan niet de kop op steekt. Wanneer je met het vliegtuig reist probeer dan een stoel bij een raam te krijgen zodat je naar buiten kunt kijken. Ook in dat geval zal je geen last hebben van "reisziekte"

Ik heb zelf ook altijd last van reisziekte,vooral in de auto met veel bochten,word erg beroerd,niet overgeven of zo maar duizelig en hoofdpijn,onwel gevoel. Ook in vliegtuig wel eens wat last gehad,voornamelijk in kleiner toestel. wat je kan proberen is cinnarizine,gewoon van eigen merk drogist. En wil je geen pillen nemen.. een oordopje in je oor,ben je rechtshandig doe hem dan links in je oor en andersom... zou helpen heb ik ergens gelezen,heb dat nog niet zelf geprobeerd maar word vaak bij kleine kinderen gedaan,ook zijn er reisziektearmbandjes te koop.

Dat kan geen kwaad, De reistabletten van de da maakte mij erg suf.. Daardoor werd de angst ook minder, dus dat is dan wel weer fijn!

Dergelijke pilletjes behoren tot de antihistamines. Deze groep middelen wordt gebruikt tegen allergie verschijnselen, wagenziekte etc. Op zich kan het geen kwaad om een piletje te nemen zonder aanleiding, Hou er wel rekening mee dat anti histamines in hogere doseringen behoorlijk heftige bijweringen (en gevaren) met zich meebrengen....een overdosis leidt tot hallucinaties (en dan niet op een prettige manier, maar in de vorm van een delerium) en een hoop andere vervelende effecten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100