als ik slaap val op de bank, en dan verder wil slapen in mijn bed, lukt dat niet. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je dan over je eerste slaap heen bent. Met veel geduld val je uiteindelijk toch wel weer in slaap. Toegevoegd na 4 minuten: Een goede oplossing is om even een stuk uit een boek te lezen en een warm glas melk te drinken en het dan in bed weer te proberen.

Misschien ligt het aan je matras. Iedereen bind een ander matras fijn, misschien is die van jouw niet geschikt voor je

bekend probleem dat slaapje op de bank is een soort "powernap" na ca 20 minuten slapen ben je weer mega fit en kun je er weer uren tegenaan. Tja dan lig je in bed dus naar het plafond te staren. In theorie zou je het met ELKE slaap hebben waar je binnen zeg een uur uit wordt gehaald. Zo'n 20 minuten slaapje schijnt het helemaal te zijn om weer "bij te tanken" maar ja dat is niet je bedoeling als je naar je bed wilt

Op de bank lig je lekker ontspannen te lezen of TV te kijken. Daardoor val je makkelijker in slaap. Als je daarna naar bed moet, ben je over je ergste vermoeidheid heen. Dan moet je je omkleden, tanden poetsen, toiletbezoek, de trap op lopen en als je dan helemaal wakker bent, kan je in je bed. Dan is het wel normaal dat je niet meteen de slaap kan vatten :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100