waarom denkt myn ma dat ik verkouden word als ik buiten ga terwyl het regent??

of is het misschien zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griep en verkoudheden vallen vaak samen in herfst en winter. Daardoor heeft men vroeger de associatie gelegd met koude, niet beter wetende. Meestal komt de griep uit Azië waar het nu zomer is en wij zijn nog eens extra vatbaar doordat mensen in de winter veel minder buiten zijn. Samenhokken is een must voor virussen en verkoudheden. Je mag gerust in je nakie en kleddernat naar buiten als het koud is. Een virus of bacterie krijgt pas de bovenhand al je immuunsysteem het laat afweten. Kijk, er zijn mensen (ijsberen) die in hartje winter gaan zwemmen, die zouden dan allemaal ziek moeten worden. Je moeder heeft het dus fout. Zulke mythen "ziek worden van de kou" krijg je amper de wereld uit.

omdat je moeder niet snapt dat frisse lucht gezond is; giede jas aan en je kan prima buiten in de regen lopen zonder verkouden te worden

Omdat veel mensen denken dat er een verband is tussen kouvatten en het oplopen van virussen. Als je altijd buiten speelt en je goed aankleed krijg je meer weerstand en wordt je minder 's el ziek!

Er is onderzoek naar gedaan. Vroeger dacht men dat je kou vatte door het koud te krijgen. Het is wel zo dat als je het koud hebt je immuunsysteem meer bezig is met opwarmen dan met zichzelf te verdedigen tegen virussen, maar dit maakt zo weinig verschil dat je het met een goede weerstand niet hoort te merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100