Na 5 seconden onder een koude douche begon ik te hyperventileren en kon niet meer stoppen. Toen ik hem uitzetten stopte het meteen. Wat is dit?

Ik wou net een frisse ijskoide douche nemen, maar toen ik er eenmaal onder stond begon ik te hyperventileren en kon ik niet meer stoppen. Toen ik de douche uitdeed stopte ik meteen. Was dit onderkoeling? Want dat lijkt me toch wel een heel ander gevoel. Ik heb dit nog nooit gehad, maar ik neen eerlijk gezegt ook nooit een koude douche.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt doordat je lichaam koud wordt, en ook je longen. Daardoor krimpen de meeste lichaamsdelen die kleiner kunnen worden (tepels, penis e.d.) en dus ook je longen. Hierdoor kan er minder lucht in je longen en moet je dus meer ademen (hyperventileren) om genoeg zuurstof te krijgen. Ook is het natuurlijk een schrikreactie op het koude water. Toegevoegd na 41 minuten: De korte versie van Niksert: Vernauwing van je bloedvaten = minder zuurstof transport = snel naar lucht proberen te happen = hyperventilatie

da is zowat een pure reflex van je lichaam ik denk dat als je eraan went dat je dat beter onder controle hebt. maar als je echt onder de koude straal staat dan is die reactie bijna niet te onderdrukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100