Op de nagels van mijn beide grote tenen zit sinds een aantal weken een verkleuring, wat zou dat kunnen zijn?

Links is het een verkleuring aan 1 kant, ongeveer de helft van de nagel. Rechts is het overdwars zo'n beetje halverwege een soort streepje, die er overigens uit lijkt te groeien.
Ik heb mijn voeten en/of tenen niet gestoten, maar de kleur is wel die van een blauwe plek. Ook is het niet pijnlijk en het geeft geen irritatie, eigenlijk heb ik er dus geen last van maar het ziet er wel apart uit.

Geen idee dus waar het vandaan komt, hoe ik eraan kom, maar als ik nu weet wat het kan zijn, weet ik misschien ook hoe ik er weer vanaf kom.
Bedankt voor de input!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is waarschijnlijk een schimmel ik zou eens langs een goeie pedicure gaan

Het lijkt op een bloeding onder de nagel (subunguaal hematoom). Te krappe schoenen waardoor de tenen tegen de binnenkant van de schoenen aanstoten, sporten met snelle, korte bewegingen (zoals squash of voetballen), beknelling, het naar beneden lopen van een heuvel, er kunnen veel oorzaken zijn waardoor een blauwe nagel kan ontstaan. In ieder geval ontstaat een blauwe nagel door een bloeding van het nagelbed. Normaal gezien zal de verkleurde vlek verdwijnen met het groeien van de nagels. Maar soms is het beter om een pedicure te raadplegen, de nagel herstelt namelijk niet altijd vanzelf.

Bronnen:
http://www.devoetstap.nl/nagelkleur.html

Dit zijn hoogst waarschijnlijk schimmelnagels. Dit is te bestrijden door gebruik te maken van Daktarin Nagelllak, dit is een kleurloze nagellak. Wat het is en hoe je het moet gebruiken kun je lezen in de bijbehorende bijsluiter, hier bijgevoegd als PDF-bestand. http://www.deonlinedrogist.nl/meer_info/Daktnage_b.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100