waarom blijf ik dorst houden?

Met dit weer is het natuurlijk goed om te drinken. Maar ik blijf maar dorst houden. Ik heb net al 5 longdrink glazen op, en nog steeds dorst. Tevens heb ik totaal geen honger, dit heb ik best we'll vaak en houd een tijd aan. Iemand enig idee of er iets mis kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet al het drinken is een goede dorstlesser. Van bv. frisdrank kan je nog dorst houden. Tip: Drink water of groene (ijs)thee. Dat is een zeer goede dorstlesser :-)

Je kan maandag altijd even naar de huisarts gaan en het probleem aan hem/haar voorleggen. Lijkt mij veel verstandiger dan hier de vraag stellen waarom je dorst blijft houden, niet lullig bedoeld hoor maar een arts kan hier beter antwoordt opgeven lijkt mij. Suc6

Dit kan voortkomen uit een vorm van stress, maar kan ook duiden op iets anders wat je inderdaad het beste even aan de huisarts voor kunt leggen. Zou te maken kunnen hebben met de insuline produktie.

Misschien let je er te veel op en ben je daarom bezorgd? Maar je zegt toch dat je het in fases eerst had en dan weer niet...dus dan is er weinig aan de hand lijkt mij. Ik drink de laatste dagen ook minimaal 2 liter per dag. En dan weer een keer 1 liter.

Er HOEFT niets mis te zijn. Maar je zou voor de gein eens de etiketten moeten lezen van frisdranken. Je staat er versteld van wat er tegenwoordig allemaal in die flessen zit: behalve een enorme hoeveelheid suiker zit er vaak ook een beetje ZOUT in! Niet veel, maar net genoeg om te blijven 'tanken'. Uitstekend bedacht van de fabrikant, niet?! En helemaal die zogenaamde energy-drinks: 5 soorten suiker en een pietsie zout 'om de tekorten weer aan te vullen' na het sporten... goeie reclame-slogan, maar heeft verder niks om het lijf. Heb je echt dorst, dan is en blijft (mineraal)water de beste oplossing. Toegevoegd na 1 minuut: Zweet je veel? Dan juist doorgaan met water drinken! Doe je dat juist niet - leg je vraag voor aan de huisarts.

Vraag aan de dokter of je last van suikerziekte hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100