ik heb een steenpuist die de arts open heeft gesneden daarna moest ik er 3 keer per dag trekzalf op doen maar nu is het heel erg on stoken ?

ik ben terug gegaan naar de huisarts maar die zegt gewoon door gaan met trekzalf is dit wel goed ?
heb trouwens wel een kuurtje antibiotica mee gekregen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Trekzelf is een ouderwetse behandel methode. Als de puist al open is (in jou geval dus) Dan moet je het schoonhouden, povidonjoodzalf of -oplossing aanbrengen en afdekken met een gaasje. Trekzelf heeft bewezen niet effectief te zijn en vaak zit er lood in, wat niet goed is. Ook kan er teer inzitten, wat de huid kan irriteren. Als ik jou was, zou ik morgen de apotheek bellen, en om dit eens voor te leggen. Ze kunnen je goed adviseren. Toegevoegd na 12 minuten: Altijd goed je handen wassen, als je er aan bent gekomen. Een steenpuit die open is, is besmettelijk voor jou en voor een ander.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/zz36.html

Klinkt logisch, antibiotica en open houden zodat de rommel eruit kan

Ja gewoon doorgaan, de trekzalf maakt de wond zuiver en de antibiotica gaat de ontsteking te lijf. Het is even lastig maar het komt wel goed zo. Beterschap ermee!

geen zorgen maken,dit is een natuurlijk verloop bij een steenpuist, de ontsteking zit ook in de diepte,door de bovenkant weg te snijden,komen de bacterieen naar boven,er wordt nu oppervlakkig aan gewerkt door de trekzalf en inwendig door de AB,de ontsteking komt nu goed naar boven ,en geneest van binnen uit.een natuurlijke reactie.

wat goed helpt, naast de trekzalf, is regelmatig weken in biotex groen, zo warm als je kan verdragen. sterkte en succes!

Je moet de puist gewoon uitknijpen en een pleister opplakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100