Hoe werken dit soort eye illusions?? Zie uitleg.

Met dit plaatje werkt het zo: Je moet je 30 seconden concentreren en dan naar een witte muur kijken je ziet dan de afbeelding als een soort schaduw op de muur.hoe werkt dat in je brein of op je netvlies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord op die vraag is heel veel ingewikkelder dan de vraag zelf. Simpel gezegd werkt het doordat je hersenen zo lang hetzelfde signaal binnenkrijgen in heel fel contrast, waardoor je minder sterk gaat reageren op die prikkels. Je hersenen gaan als het ware compenseren voor wat ze binnenkrijgen. Al het wit wordt donkerder gemaakt en al het zwart lichter gemaakt. Doordat je dan ineens naar iets in een egale kleur kijkt terwijl je hersenen nog steeds dat contrast aan het compenseren zijn zie je de afbeelding dus in het negatief. Nogmaals, het is ingewikkelder dan ik het nu uitleg, maar daar komt het op neer ;)

Je ogen houden je voor de gek, als je in een vel lampje kijk zie je toch ook zo een blauwe vlek. nou met dat zwarte en witte door elkaar gaan je ogen ook zo een vlek zien.

Het nabeeld is het beeld dat het menselijk oog waarneemt, wanneer de blik eerst gericht wordt op een fel gekleurd voorwerp, en vervolgens op een witte - of juist geheel zwarte - achtergrond.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Nabeeld

Niet iedereeen ziet die illusie. Via onderstaande link kun je er nog een paar zien. Het is een kwestie van concentreren en snelle veranderingen, waaraan je hersenen op dat moment nog niet gewend zijn. http://www.planetperplex.com/nl/category/gezichtsbedrog/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100