kan je verslaafd raken aan laxeermiddelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, langdurig gebruik van laxeermiddelen kan leiden tot verslaving. En in een later stadium tot de vernietiging van de spieren en verlies van controle over de zenuwen in de dikke darm, waardoor de ontlasting uiteindelijk helemaal verstoord wordt en je chronische constipatie krijgt. Sterke en snel werkende laxeermiddelen zijn alleen zinvol om te gebruiken in heel specifieke gevallen en onder dokterstoezicht.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Ja, zeker wel. Het is een algemeen bekend verschijnsel dat veel mensen met een eetstoornis, anorexia patienten, heel veel gebruik maken van grote doses laxeermiddelen. Mensen met eetstoornissen zoals anorexia en boulimia gebruik vaak laxeermiddelen om snel af te vallen. Die denken dan dat als de boel snel doorloopt, dat dat helpt om af te vallen. Laxeermiddelen in grote doses zijn van invloed op de menstruatiecyclus en de vruchtbaarheid bij vrouwen. Het is nooit veilig om in te grijpen op de de natuurlijke lichaamsprocessen. Laxeermiddelen bemoeien zich met het voedsel absorptie-proces en dat kan alleen maar leiden tot gezondheidsproblemen. Dus als je ze te vaak neemt, dan is dat inderdaad een verslaving.

Ja zeker wel Want hoe langer je gebruikt hoe meer je Nodig heb. En dan kan je zonder hulp niet stoppen maar pas op want je darmen kunnen lui worden en dan heb je een probleem. Dus begin er niet mee

verslaafd weet ik niet. maar van langdurig gebruik worden je darmen lui zodanig dat je lichaam de laxeermiddelen nodig zal hebben om nog een normale stoelgang te kunnen behouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100