Wat te doen tegen concentratie problemen?

De titel zegt t al maar tis niet alleeb dat, ik heb ook moeite om met huiswerk en dergelijke te beginnen, iemand tips/help?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat je onderzoeken op ADHD! Anders kun je nog proberen op een plek te gaan zitten waar je geen afleiding hebt.

Zorg dat alle afleidingsbronnen weg zijn uit je omgeving. Of zorg dat jij weg bent van de afleiding. Bijv niet op een kamer gaan zitten met een computer binnen handbereik

Misschien kun je naar je mentor toegaan. Vanuit school kunnen ze mensen zoeken (speciale mensen, gespecialiseerd op dit gebied) en zij gaan allemaal testjes doen om te kijken hoe het zit met je concentratievermogen. Dan kun je misschien medicijnen krijgen of je krijgt speciale begelijding.

Ik had sinds een tijdje hetzelfde probleem. Mijn tutor advieseerde om bij de vakken waar je moiete voor hebt of geen zin in hebt om daarvan huiswerk te maken, aan de docent te vragen of je je laatste uurtje van de dag even langs kan komen om daar je huiswerk te maken. Bij mij hielp dit zeker. Je word daar niet zo snel afgeleid door de andere kinderen die nornaal in dat lokaal zitten. Lekker rustig en geen afleiding op de docent na. Of vraag aan je tutor of je daar een uurtje mag nakomen. Succes Mvg robin

Ik zat vroeger in een huiswerkklas. Dit werkte heel stimulerend. Degene die daar de leiding had was vriendelijk maar wel erg streng. Je moest er echt stil en rustig gaan zitten werken. Op mij had dit een hele goeie invloed! Verder weet ik niet hoe het komt dat je moeite hebt met jezelf concentreren. Je zou dit ook eens kunnen onderzoeken en daar dan wat mee proberen te doen. Succes! Oh, ontspanningsoefeningen kunnen ook helpen.

Je zou een schema kunnen maken, zo van:" van zo laat tot zo laat huiswerk. Geeft ook rust, je kunt hierna iets voor jezelf gaan doen. Er tegen aan hangen maakt heel onrustig. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100