Welk orgaan zit er achter je onderste 2 ribben links?

Heb onlangs een hartaanval gehad. Maar het gaat nu niet om het hart, maar eronder, iets meer naar links, achter de onderste 2 ribben. Heb daar af en toe flink pijn. Een leverecho en bloedonderzoek hebben niets opgeleverd. De huisarts zegt dat ik niet eerder hoef terug te komen dan over 3 maanden, wanneer ik weer nieuwe recepten moet hebben. Maar wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Achter je onderste twee ribben links zitten je milt, je long, je hart en je dikke darm. Als je daar pijn hebt en je sluit je hart uit, lijkt pijn in je dikke darm het meest waarschijnlijk. Vaak wordt de pijn veroorzaakt door lucht, die daar terechtkomt, doordat het hoogste punt van de dikke darm linksboven is. Je kunt proberen de hoeveelheid lucht in je darmen te verminderen door je voeding aan te passen, geen uien, bonen, kool en prei meer. Je huisarts is getraind in het vroegtijdig onderkennen van ziekten. Als de pijn wordt veroorzaakt door lucht in je darmen, is dat een kwaal, waar de dokter misschien niet direct een remedie tegen weet. Je lever zit rechts.

Is het achter of voor? Links (vanuit jezelf gezien), zit de milt. Rechts zit de lever.

Bij mijn weten moet de lever daar inderdaad ergens in de buurt zijn. Hoe dan ook, ik zou toch naar de dokter gaan. Als je eigen huisarts er niets van wil weten, dan zou ik een second opinion aanvragen. Je hebt maar één leven.

Het zo goed het hart zijn... Maar ook iets anders... Naar aanleiding van je vraag en wat je zegt, kan geen enkele diagnose gesteld worden... Het is te vaag en er moet precies naar gekeken worden, vooraleer er iets zinnigs op gezegd kan worden...

Dikke darm zit er ook, en door spanning kan die flink zeer doen en opgezet raken, heb ik ervaring mee helaas. Maar als je het niet vertrouwd, naar de arts.

Volgens mij zit daar je linker nier, maar ook veel spierweefsel, wat behoorlijk veel vervelende pijntjes kan op leveren.

Het kan ook de alvleesklier zijn,

niet exact te bepalen, je kan best eens naar een afbeelding kijken. Let op; het is niet omdat het ergens pijn doet dat de klacht ook daar ontstaat. In het lichaam is alles met elkaar verbonden. Zo kan nekpijn bv. te maken hebben met je darmen.

Bronnen:
https://www.google.com/search?q=menselijk+...

Uit ervaring weet ik dat wanneer het voelt alsof er in je linkerzijde wordt geknepen, dat het dan om de dikke darm gaat. Na een operatie gebeurd het vaak dat de darmen even stil hebben gelegen, bovendien zijn complicaties (klein of groot) altijd aanwezig bij een operatie. En daar komt bij dat je in een ziekenhuis meer kans loopt op bacteriële infecties of virussen. Hoe dan ook, bij twijfel de huisarts bellen en als de huisarts niets doet je in de avond of weekend bij de huisartsenpost melden. Hou ook je temperatuur in de gaten en drink veel water of thee. Maar er zijn meer aandoeningen die deze symptomen hebben. In alle gevallen temperatuur en algehele gesteldheid in de gaten houden en niet te lang wachten om om medische hulp in te schakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100