is een fles wijn per dag goed voor het bloed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, een FLES wijn per dag is veel te veel en zorgt voor leverschade en hersenschade en wat nog meer. Een GLAS rode wijn per dag is wel goed omdat het anti-oxidanten bevat die de bloedvaten open houden. Maar zodra je boven een glas per dag gaat, ga je weer de foute kant uit, want dan wegen de schadelijke effecten niet meer op tegen de goede effecten.

De vraag lijkt op een niet serieuze vraag/grap. Was het wel een serieuze vraag, dan had je wel onderscheid gemaakt tussen rode en witte wijn. Ik moet echter antwoorden met dat het niet goed is voor je bloed en de rest van je lichaam, anders wordt mijn antwoord verplaatst.

Nee. Dit is een fabel wat heel veel mensen denken (geen fles wijn, maar een glas wijn dan). Het is pas goed voor je als je zoveel flessen wijn drinkt op één dag, dat je gelijk sterft aan alcoholvergiftiging. Dus helaas.

Nee, een fles wijn per dag wijst op een alcoholafhankelijkheid. Het is slecht voor je lijf en ook voor je geest, omdat je niet doet wat je werkelijk wilt. Uit wat diepergaande statistisch onderzoek is de laatste tijd gebleken, dat de veronderstelde goede eigenschappen van *rode* wijn erg tegenvallen. In vroegere onderzoeken ging men uit van sterftecijfers en zo, maar door goed te kijken naar onderscheidende kenmerken tussen de bestudeerde populaties, ontdekte men deze denkfout. Beter is het om alle alcohol te laten staan. Er zijn genoeg mogelijkheden om plezier te maken!

Ja, dat is heel goed voor je gezondheid. Als je een fles wijn drinkt, ga er dan vooral mee door. Twee flessen per dag is nog beter voor je gezondheid. Verstandige vraag trouwens.

Tot twee glazen alcohol per dag is goed voor de gezondheid. Meer dan acht glazen per dag is slecht voor de gezondheid. In een fles zitten meer dan twee en minder dan acht glazen. Drink je een fles per dag dan zit je dus in het risico gebied.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100