Ik heb weleens gehoord dat je dood kunt gaan van verf kan dat?

Ik heb eens van iemand gehoord, dat als je je hele lichaam zou insmeren met verf, dat je dan dood zou kunnen gaan omdat dan je lichaam niet meer kan 'ademen'
weet iemand of dit echt waar is?
of gewoon een broodje aap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt overlijden aan oververhitting, omda je lichaam zich niet goed kan koelen als je poriën verstopt zitten. Ook kun je bloedvergiftiging oplopen door de chemicaliën die in de verf zitten. Het verhaal is overigens ontstaan doordat een actrice uit de film Goldfinger zou zijn overleden aan het feit dat ze helemaal goud geverfd was. Maar dat bleek niet de oorzaak te zijn.

Bronnen:
http://www.snopes.com/movies/films/goldfinger.asp

Deze mythe komt voort uit de film Goldfinger. Het personage Jill Masterton zou gestorven zijn aan de aandoening "skin suffocation" nadat haar hele lichaam bedekt was met goudverf. De mythe is ook behandeld in het programma mythbusters en kreeg de classificatie 'busted'.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jill_Masterton
http://www.snopes.com/movies/films/goldfinger.asp

Nou volgens mij is dat zoals jij dat zegt: Een broodje aap. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Ik heb wel eens in een tv programma gezien dat iemand dat deed. Dat zouden ze niet doen als je er dood aan ging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100