Zwarte plekken voor mijn ogen bij het opstaan, wat kan de oorzaak zijn?

Ik heb altijd als ik uit lig-houding EN zit-houding opsta dat ik dan totaal zwart zie. (ongeveer 5/10 sec) Het is heel vervelend want ik val hierdoor soms en ik ben ook al een aantal keer flauwgevallen hierdoor...
Ik heb al tests gedaan in het ziekenhuis maar daar kwam niks uit...
Weet iemand hoe dit zou kunnen komen??

...

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meest voor de hand liggende oorzaak is orthostatische hypotensie. Dat komt nogal eens voor bij lange, magere mensen met een normale tot lage bloeddruk. De oorzaak is dat de bloeddruk zich bij snel opstaan niet snel genoeg herstelt in je hoofd. Dat veroorzaakt heel even een zuurstoftekort waardoor je duizelig wordt. Remedie is om langzamer op te staan uit stoel of bed. Is je bloeddruk ooit al eens liggend en staand gemeten?

een lage bloeddruk.

Misschien heb je ergens een vernauwing in een ader, in je hals wellicht?

ik heb dit ook,als ik heel langzaam overeind kom heb ik er veel minder last van.komt door de verandering in bloeddruk.

Het zou een te lage suikerspiegel kunnen zijn. Daar kan je duizelig van worden bij het opstaan en zwarte vlekken zien. Ook een te laag ijzergehalte in je bloed kan een reden zijn. Daar kan je ook van flauwvallen. Als dit alles al moest getest zijn in het ziekenhuis, kan een oorzaak ook nog zijn, dat je misschien heel erg transpireert, waardoor je veel zout verliest. Dan kan een mespuntje zout soms helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100