Kan iemand mij helpen, ik zit de hele dag aan mijn huiswerk terwijl het helemaal niet veel is. heb ik misschien een concentratieprobleem? iemand tips?

Ik zit in VWO3. Als ik thuis ben van school begin ik gelijk, om 6uur ga ik eten, van 8uur tot half 9 kijk ik even tv en dan ga ik weer verder. om 11uur ben ik dan pas klaar en ga ik doodmoe naar bed. in het weekend slaap ik uit anders ben ik echt veeel te moe. maar door de week ben ik net een lijk. ik heb nu bijna geen vrije tijd meer en ik wordt er nogal depri van. vorig jaar was het helemaal niet zo erg. ik wil echt niet naar een lager niveau. heb ik misschien een concentratieprobleem? heeft iemand tips voor me om me beter te concentreren? of om meer vrije tijd over te houden? ik hou dit echt niet langer meer vol.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk doe je het op de verkeerde manier. Is er geen huiswerkbegeleiding op je school? Die is er echt niet alleen voord e minder slimmeren. Of misschien kun je buiten school iemand vinden die je kan helpen. Bespreek het met je ouders, beter nu dan over een tijd zodat je echt achter gaat lopen. Misschien heb je aan een paar begeleidingslessen van iemand al genoeg

Je zou wat meer afwisseling tussen je huiswerkuren kunnen doen weet je,want dat ontspant je geest en kun je je daarna weer beter concentreren. sporten (ook al is t maasr een beetje) ontstant ook en is een goeie afleiding. misschien ff wat leuks voor jezelf doen tussendoor? (bv. half uurtje gamen of ff lekker gedwoon chille met muziek ofzo?) En gewoon alle belangrijke woorden ahw. in een soort * verkorte* stijl (dat heet gecomprimeert oid) opzetten? Of gewoon ezelbruggetjes bedenken waardoor je de stof makkelijker onthoud,k? hee, succes.

laat je je misschien te veel afleiden? ik merk bij mezelf dat ik erg afgeleid word door elektrische apparaten zoals Ipod Touch, computer, televisie, mobiel, etc. Als die binnen bereik liggen check ik na iedere som die ik maak mn mail, hyves, facebook en goeievraag. zo verlies je echt veel tijd. probeer de dingen die je afleiden, dus bijvoorbeeld je mobiel, ver weg te leggen of aan je ouders te geven. zo kun je in een keer al je huiswerk maken, en zul je sneller klaar zijn. ook is het handig om op school veel te doen. Vaak is het zo dat wanneer een docent zegt dat je even wat voor jezelf mag gaan doen, iedereen meteen begint te kletsen, en huppatee, daar gaat weer tien minuten tijd. zet muziek op, tune iedereen uit, en maak alvast (een deel van) je huiswerk. als je dit iedere les doet, scheelt dat toch mooi een uur. ook voor tussenuren geldt dit. zonder je af door in de mediatheek te gaan zitten, of op een andere plek waar je je kunt concentreren, dan is je huiswerk zo gedaan.

Bronnen:
Ervaring

Ik zou in ieder geval hulp zoeken (van familie, vrienden of een leraar waar je goed mee overweg kan), want zoals het zo klinkt ga je richting de burn-out, of depressie... En hou in gedachte dat, als het nodig is, een niveau lager beter voor je is dan een jaar niks meer kunnen, en weer op moeten krabbelen...

je kan visoliecapsules gaan slikken, die verbeteren oa het concentratievermogen, die van el mare zijn betaalbaar en goed

ik zou hulp zoeken van familie en klasgenoten het huiswerk van vakken waarbij huiswerk overslaan 'haalbaar' is (makkelijke lerare, b.v.). Van verschillende vakken een beetje maken Voor je begint een tijdsschema maken van hoeveel tijd je spendeert aan iets en dan die tijd namaken. Tijdens de lessen alvast veel werk doen in de weekenden achterstallig huiswerk inhalen Praten met je mentor en, neem deze tip van me aan: Als je het derde jaar hebt gehad, heb je het ergste gehad. Je geeft concentratie de schuld... komt het misschien ook niet een beetje omdat je op school te weinig doet? Moet je ver fietsen naar huis? Want pak dan dat uurtje, of halfuurtje om bij te komen en dan stampen maar!

ik moet eerlijk zeggen dat toen ik (tig jaar geleden) op het vwo zat, was het niet anders, ik had de hoop dat ze het nu beter hadden georganiseerd, helaas. Wat ik je kan aanraden is de 80-20 regel. In 20 % van de tijd maak je (dat geldt echt voor ALLES) 80% van het werk en daarna spendeer je nog 4x zoveel tijd om die laatste 20% af te ronden. Als je daar eens goed naar kijkt, kun je mogelijk ENORM besparen. Je maakt eerst alles tot 80% (daar zou je in theorie in 20% van de tijd mee klaar moeten zijn, dus nog voor het eten). Dan stel je daarna gewoon voor jezelf: ik heb maximaal tot bijv 9 uur en dan moet je gewoon kiezen wat je nog kunt doen, niet alles dus, MAAR mogelijk is het dan toch voldoende wat je eraan hebt gedaan. Maar het blijft moeilijk, zoals gezegd, toen ik die leeftijd had zat ik ook gewoon de hele avond te zwoegen, maar nu doe ik dat echt niet meer, ik kan veel beter inschatten wat "goed genoeg" is en dan laat ik die uren om het te verfraaien lekker zitten (meestal) Toegevoegd na 16 uur: Wat ik met die 80-20 regel eigenlijk probeer te zeggen is dat je moet uitzoeken WAAR precies je de meeste tijd kwijt bent EN wat dan het minste oplevert. En daar dan wat minder tijd in stoppen. als je kritisch kijkt moet je dat kunnen vinden, er zijn vast taken die je doet waar je tevreden over bent, als je die klaar hebt, heb je het gevoel dat je "lekker bent opgeschoten" en andere waarvan je denkt: ik zit al een uur en heb nog niks gedaan. Die laatste moet dus anders

Ik zou eerst eens beginnen met elk uur een pauze inlassen: even wat anders doen, loop naar de keuken om thee te zetten of een appel te eten, loop even de tuin in of het balkon op of iets dergelijks. Dan weer een uurtje verder enzovoorts. Probeer tevoren een beetje te plannen: waar heb je het meeste tijd voor nodig? Begin daarmee, en doe daarna hetgene dat je snelst denkt te kunnen doen. Ik zou gezien je moeheid toch ook wat eerder naar bed gaan, al is het maar een half uur. De hele week laat naar bed gaan en dan uitslapen in het weekend is een garantie om je brak te voelen. Probeer dus in het weekend ook een beetje bijtijds op te staan. Lukt het niet, vraag dan advies aan je mentor, die heeft misschien nog goeie tips. Succes!

wat voor mij goed werkte was eerst kijken of er ergens tijd te winnen valt en dan liever 3 x 10 minuten studeren dan een half uur, dan blijft alles beter hangen als je hoofd de kans krijgt de info te laten zakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100