Ik heb reuma en wil gaan hardlopen. Is dat verstandig?

Om wat aan mijn conditie te doen en af te vallen, wil ik eens kijken of hardlopen wat voor mij is. Ik heb reuma en nu twijfel ik of het verstandig is om dit te gaan doen, zonder coach of andere begeleiding. Wat denken jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beweegactiviteiten met een hoge intensiteit zijn erg effectief in het verbeteren van het uithoudingsvermogen en spierkracht, maar zijn ook gewrichtsbelastend. Voorbeelden van beweegactiviteiten met hoge intensiteit zijn: -voetbal, hockey, waterpolo -volleybal -tennis of badminton -groepsactiviteiten zoals aerobics en aangepaste beweegactiviteiten -hardlopen Hardlopen belast de heupen, knieën en enkels. Of u dit soort activiteiten kunt ondernemen en welke activiteiten geschikt zijn voor u, zal van een aantal factoren afhangen. Uw reumatoloog of fysiotherapeut/oefentherapeut kan u adviseren. Toegevoegd na 2 minuten: Sporten die wel geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld: -wandelen -fietsen -zwemmen of bewegen in warm water -Nordic Walking -yoga

Als ervaringsdeskundige, d.w.z. als levenspartner van een reumapatiënte, kan ik je zeggen dat dat een bijzonder slecht idee is. Hydrotherapie en aangepaste droge therapie zijn wel goed voor je. Het afvallen zul je dan moeten proberen te bereiken, door op dieet te gaan. Ben het overigens helemaal eens met het antwoord van mijn voorganger.

Nee, dat is een fout plan. Veel te belastend. Misschien bied de fysiotherapeut in jouw buurt de mogelijkheid om onder begeleiding te trainen. Hij of zij hebben er alle verstand van hoe om te gaan met reuma en sport.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100