is een bmi van 16 weinig?

wanneer heb je ondergewicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maakt wel uit of je een jongen of meisje bent.Ik heb een BMI van 13. Ik heb groot ondergewicht( ik ben Anorexia-patiënt.) Als je ongeveer mijn lengte hebt(1.70) dan heb je met een BMI van 16 idd ondergewicht. Je moet minimaal een BMI van 18 en maximaal een BMI van 21 hebben voor een gezond gewicht. Mijn laagste BMI was 10.5 in het ziekenhuis maar toen was ik wel aan het doodgaan. Ik hoop dat je verder geen problemen hebt hiermee,misschien ben je van nature mager,dat kan natuurlijk ook.

Een BMI-waarde van 18,5 of minder geldt als ondergewicht. Met een BMI van 16 ben je dus inderdaad (veel) te licht. Toegevoegd na 2 minuten: Sterker nog; een BMI onder de 16 geldt als ondervoed.

Onder de 18,5 : ondergewicht. Tussen de 18,5 en de 24,9: normaal gewicht. Tussen de 25 en de 29,9: overgewicht. Tussen de 30 en de 39,9: Zwaarlijvigheid

Dat ligt aan je leeftijd. Voor een zesjarige is een BMI van 16 prima, voor een veertienjarige iets te laag en voor een volwassene veel te laag.

Bronnen:
http://www.gewicht-verliezen.nl/bmi-bereke...

Ik ben 15 en ik heb een bmi van 17.3. dat is weinig, maar ik ben altijd al licht geweest en ik zit er niet mee. ik eet gewoon genoeg, en ik wordt toch niet dikker. dus ik zit er niet mee en ik voel me gewoon goed. misschien ben jij ook gewoon van nature niet zwaar, dan is het toch niet erg? als je je soms heel slap en mager voelt, zou ik toch wat meer gaan eten. succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100