hoe kan je iemand die van begin af aan blind is uit kunnen leggen hoe iets\iemand eruitziet?

ik vraag me dat al heel lang af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je moet met geur en gevoel het uitleggen, dan begrijpen blinden een hoop, neem er vooral de tijd voor, zienden hebben ook een beperking door dingen te kunnen zien Toegevoegd na 9 uur: blinden kunnen muren horen, zelfs op die manier hoogtes inschatten, kleuren is alleen te leren wat bij elkaar past, daar zijn apparaatjes voor die de kleur zeggen, dus als je weet dat oranje meestal niet bij rood staat kun je op die manier voorkomen dat je de verkeerde keuzes maakt. Het voelen van iets, is bijna hetzelfde als zien, probeer maar eens geblinddoekt je huis door te gaan, dan ervaar je het zelf, hoe het is die ene zintuig te missen en dat daar heel goed mee te leven is, ga niet geblinddoekt naar buiten.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ze weten wel wat blond en bruin is maar niet hoe de mens er eigenlijk uitziet je hebt nest wel een goede vraag haha

Blinden hebben hun andere zintuigen veel beter ontwikkeld als ziende mensen. Tast is ook een zintuig, dus door ergens aan te voelen kunnen ze een beeld vormen. Nou kan je niet alles voelen, je kan geen berg in zijn geheel betasten bijvoorbeeld, dus dan zal je het moeten beschrijven.

Het is net als met papegaaien woordjes leren. Ze kunnen tegen een ander nazeggen wat je tegen ze hebt gezegd, maar ze zullen het nooit echt begrijpen. Iemand die blind geboren is denkt met geluid, gevoel en geuren, dus die kan zich niks visueels bij 'uiterlijk' zeggen. Wel kan je dus beschrijven hoe iemand praat, enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100