Kunnen antibiotica je hormoonhuishouding ontregelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is bij mijn weten geen enkele wetenschappelijke aanwijzing voor. De belangrijkste neveneffecten van antibiotica zijn diarree, allergieën en resistentie. Tetracyclinen kunnen de botopbouw tegengaan, chinolonen (Avelox, Ciproxin, Noroxin) kunnen stuiptrekkingen veroorzaken en door sulfonamiden kan nierschade ontstaan. Ontregeling van de hormoonhuishouding zie ik nergens genoemd worden, niet in het Farmacotherapeutisch Kompas en ook niet bij andere belangrijke informatiebronnen over antibiotica. Dat sommige soorten antibiotica de werking van de anticonceptiepil onbetrouwbaar kan maken betekent niet dat antibiotica je natuurlijke hormoonhuishouding ontregelen. Desinfecterende middelen, waarover een van de antwoorden hierboven gaat, zijn geen antibiotica.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Ant...
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

In de VS zijn zeep, shampoos en andere huishoudelijke producten met antibiotica al doodgewoon, hier zijn ze in opkomst. Onderzoekers van de University of California at Davis hebben echter ontdekt dat het antibioticum in die producten de hormoonhuishouding kan ontregelen

Bronnen:
http://www.ergogenics.org/gezondheid17.html

In principe wel. Een "bekend" voorbeeld is dat bij gebruik van antibiotica de PIL mogelijk onbetrouwbaar wordt

ik kreeg zelfs een brief mee bij de apotheek dat de antibiotica invloed heeft op de werking van de pil. je kunt er een extra bloeding van krijgen en er word aangeraden om condooms te gebruiken.

Bronnen:
eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100