Hoe kan je het beste je haar verfen, zonder dat de verf je hoofdhuid raakt?

(Zo min mogelijk raakt, zo goed mogelijk verfen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verf je haar als het vet is. Niet van tevoren wassen. Het dunne laagje vet op je haar zelf, daar komt die verf wel doorheen. De wat dikkere laag talg op je hoofdhuid werkt beschermend. Verder inderdaad langs de randen een dikke laag creme of zoiets.

Neem highlights en laat het door een kapper doen

Je kan met een puntkam telkens een laagje van je haar naar de zijkant laten duwen en deze van de ene kant voorzichtig laten verven. Uiteindelijk doe je hetzelfde de andere kant op en heb je alle strookjes haar van beide zijden gehad.Zo ligt het haar op elkaar en raak je nauwelijks (zo min mogelijk) je hoofdhuid aan. Maar een andere optie is uiteraard een goede kapper.

Henna kleurt en behandelt het haar in een keer, en er zijn vele kleuren... Chemische middellen ken ik niet, maar waarom niet een methode die al duizenden jaren goed voldoet en dan hoef je geen angst te hebben dat je allergisch op henna reageert...

Je zou misschien een spoeling kunnen overwegen. Dat is toch een stuk minder schadelijk voor jouw hoofdhuid. Wil je perse verven, dan is henna inderdaad een heel goed alternatief. Dit is niet agressief. Maar ik zou je wel adviseren om dit door een goede kapper te laten doen.

Daar is maar een antwoord op: Ga niet zelf lopen klooien! Ga naar een GOEDE kapper, leg je probleem voor, en laat hen het werk doen. Zij hebben er tenslotte voor 'deurleert'!

nou, ik loop dus wel zelf te klooien en dat lukt prima. had ik eerst lelijke randjes op mijn hoofd die ik er daarna met afwasmiddel afschrobde, heb ik nu de gouden tip!!! trek op je hoofdhuid onder de haargrens (langs heel je hoofd) een dikke lijn met olijfolie!! (op gevoel dus, of met spiegel of je laat het iemand doen) daar pakt de verf dus niet op. zelf uitgeprobeert en een super resultaat als amateur en voor 10,00 kant en klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100