Waarom mag je wasbolletjes voor je oren maar eenmalig gebruiken?

In de bijsluiter staat dit namelijk dat je de ohropax wasbolletjes bedoeld zijn voor éénmalig gebruik. Kan het kwaad als je het vaker gebruikt? Anders word het wel een dure bezigheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik ze al jaren meerdere nachten achterelkaar, en heb er nog nooit last van gehad. Op een gegeven moment, na een nacht of 4, zijn ze niet meer goed te vormen, en dan gooi ik ze weg. Wordt anders idd een dure liefhebberij! Toegevoegd na 10 uur: Als reden waarom ze maar eenmaal mogen worden gebruikt, geeft de fabrikant op de bijsluiter: "Omdat het wasmateriaal niet kan worden gereinigd, mag Ohropax slechts éénmalig gebruikt worden." Dus gewoon uit hygiënisch oogpunt.

Mijn moeder gebruikte ze ook altijd meermalen. Ik denk dat eenmalig gebruik ideaal is, ook ivm aankoeken van oorsmeer en dergelijke, maar dat het er vooral op staat om de fabrikant voor aansprakelijkheid te behoeden.

Omdat het tamelijk onhygiënisch is om ze voor de 2e keer in je oor te duwen als er al een lekkere purk oorsmeer aan zit. Bovendien kosten ze zo weinig dat je het voor het geld niet hoeft te laten om steeds een schone te nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100