Is het waar dat je ogen vanaf je geboorte op juiste grootte zijn en dus niet meegroeien?

Lijkt me overbodig...

Weet jij het antwoord?

/2500

De gemiddelde pasgeborene oogbol is ongeveer 18 millimeter in diameter, van voor naar achter (axiale lengte). Bij een zuigeling, het oog groeit een beetje tot een lengte van ongeveer 19 ½ millimeter. Het oog blijft langzaam groeien, tot een lengte van ongeveer 24-25 millimeter, of ongeveer 1 centimeter, op volwassen leeftijd. Een ping-pong bal is ongeveer 1 ½ inch in diameter, die de gemiddelde volwassene oogbol is ongeveer 2 / 3 van de grootte van een ping-pong bal...

Nee, da's niet waar! Volg onderstaande link...

Ja, dit klopt.

Nee, dat klopt niet. Als een baby wordt geboren, zijn de ogen nog niet zo goed als die van een volwassene. De ogen zijn dan ongeveer 2/3 van de uiteindelijke grootte. Met name tot de eerste verjaardag van een baby groeien de ogen nog verder.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/h...

Dat klopt niet, het is we zo dat je hoofd en ook je ogen van alles het minste, in verhouding, hoeven te groeien.

Ogen zijn lichaamsdelen die niet meer erg veel moeten groeien na de geboorte. Daarom lijkt het alsof een kind of baby bijzonder grote ogen heeft. De rest van hoofd en gezicht groeit meer dan de ogen, waardoor de verhouding van ogen / gezicht afneemt naarmate men ouder wordt. Toch groeien ook onze ogen nog. Mensen met oogafwijkingen kunnen daardoor tijdens de groei nog belangrijke veranderingen opmerken in hun zicht. Doordat de oogbol langer wordt als we groeien, kunnen sommige vormen van bijziendheid en verziendheid dus nog wat corrigeren of verergeren. Onze ogen groeien dus ook, net zoals de rest van ons lichaam.

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/405

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100