Het drukt boven mn hart. Ik voel het soms ook aan de linkerkant van mijn sleutelbeen links. Wat kan het zijn ? Ik ben een vors type. Ik ben 13 jaar.

Toegevoegd na 35 seconden:
Als ik stil zit voel ik het alleen en bij het ademen komt er amper ligt in mn longen voel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien jouw vraag over het tegenop kijken om naar school te gaan denk ik dat dit stress is. Toegevoegd na 25 seconden: Toch even een huisarts raadplegen voor de zekerheid.

Bij pijn op de borst altijd even naar de huisarts gaan, die kan uitsluitsel geven.

Kou gevat denk ik. Ik heb vaak een beetje last rond mijn hart, en dan heb ik de vorige dag zonder jas in de wind gelopen ofzo. Als je het echt niet vertrouwt zou ik wel naar de huisarts gaan.

Op jouw leeftijd is de kans dat het wat ernstig is zeer klein, ook heb je het over een druk, en niet over een overheersende stekende pijn. Daarnaast vermoed ik dat je op dit moment er ook nog extra op aan het letten bent ( en dan kan pijn ter plekke ontstaan ) Verzet je gedachten, ga wat anders doen, leuk spelletje of leuke film kijken. Mocht je ongerust blijven, kan je natuurlijk je huisarts bellen. Je volgende vraag doet vermoeden dat de oorzaak niet lichamelijk is, maar spanning/zenuwen voor je school, dat kan zich ook op deze manier uiten.

Mogelijk heb je een rib gekneust. Indien je in de afgelopen week je ergens flink aan gestoten hebt, of gesport of zo iets, is het goed mogelijk dat je dat alweer bent vergeten, omdat de klachten van een gekneusde rib soms dagen later pas gaat voelen. Meeste last/ pijn heb je dan bij hoesten, niezen, je bed in of uit komen en als je plat ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100