Hoe weet je of pijn in bijv. handen, pijn in de spieren of pijn in de gewrichten is?

Ik kan maar moeilijk verwoorden of pijn in bijv. voeten of handen, van de spieren komt, of van de gewrichten. Wat is het verschil? Wat onderscheid het een van het ander?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je pijn tijdens bewegen hebt zijn het je gewrichten, heb je meer pijn tijdens het krachtzetten zijn het je spieren. Heb je pijn in spieren dan minder pijn in rust. heb je pijn in gewrichten meer pijn in rust.

Pijn in je handen kan niet komen van pijn in de spieren, want in je hand zitten geen spieren, behalve dan de muisspier rond de duim... Maar het klopt het is zeer lastig in te schatten waar de pijn vandaan komt, en ik vrees dat je iemand moet raadplegen die daarin gestudeerd heeft (arts of fysiotherapeut)... Die zal je zeggen waar de oorzaak ligt en aan de hand van zijn verhaal kun je wellicht symptomen kunnen gaan herkennen die jouw zouden kunnen bekwamen...

Als je onbelast nog steeds pijn aan de voeten of knieen hebt, en de plek is wat warm en gezwollen, dan zijn het meestal de gewrichten. De pijn is dan vaak stekender en scherper. Bij pezen en spieren heb je over het algemeen geen pijn in rust. Als je er een beetje allert op bent voel je het verschil vanzelf. Rust is de indicator.

Ikweet nietnwelke artsen je hebt geraadpleegd,maar ik zou toch aandringen op een bloedonderzoek! Het zou(en ik zeg zou) reuma kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100