help! volgens mij is mijn lippiercing ontstoken!

Ik heb 4 dagen geleden een lippiercing laten zetten, maar ik heb het idee dat het nu ontstoken is. Het is erg opgezet en rood aan de binnenkant. Aan de buitenkant zie je er niks van, maar er kwam wel een klein beetje pus uit. Iemand tips waardoor het beter gaat?? Ik zou het namelijk vreselijk vinden om hem eruit te moeten halen!!

Weet jij het antwoord?

/2500

spoel met zout water, een halve theelepel op een liter ga even langs de huisarts om het na te laten kijken. een heuse ontsteking verdient anti-biotica. sterkte. Toegevoegd na 5 minuten: water moet wel gekookt worden.

Spoelen met zout water. Een theelepel zout op een kopje water. Dit aan de kook brengen en vervolgens af laten koelen. Daarna je mond er mee spoelen, liefst na elke maaltijd en voor het slapen gaan. Het is normaal dat de huid reageert op het binnendringen van een vreemd object, dus de kans is groot dat het vanzelf weer wegtrekt. Blijft het echter aanhouden of wordt het erger, dan raad ik je aan eerst terug te gaan naar je piercer. Hij heeft hier als het goed is ervaring mee en kan inschatten of het nodig is naar de dokter te gaan. Zoek ook even uit of je piercer wel steriel werkt volgens de GGD richtlijnen. In dat geval heeft hij GGD-certificaten.

Als je de piercing bij een goede piercingshop hebt laten zetten dan heb je als het goed is een papiertje meegekregen met alle verzorgingsstappen en maatregelen, waarin ook staat dat als je denkt dat er iets mis is met je piercing je meteen bij ze langs kan gaan. Aangezien een ontsteking niet goed is ga je dus meteen naar de piercingshop terug!!! Daar weten ze precies wat ze moeten doen qua schoonmaken en kunnen hem er als het echt moet voor je er uit halen. Je kunt hem dan als het genezen is altijd nog opnieuw laten zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100