vergroot headbangen de kans op een hersenbloeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bewezen: headbangen (doods)gevaarlijk Verstokte headbangers lopen een groot risico op nek- en hoofdblessures door het wild op en neer bewegen van hun hoofd op de beat van metalmuziek. Ze zouden er daarom verstandig aan doen een nekbrace te dragen, aldus Australische wetenschappers in een rapport dat vandaag verschijnt. Whiplash Headbangen op harde rock- metalmuziek met een doorsnee ritme van 146 beats per minuut of meer, kan nekklachten veroorzaken die op de symptomen van een whiplash lijken. Dat blijkt uit het rapport van onderzoekers van de Universiteit of New South Wales in Sydney. De onderzoekers bezochten diverse concerten om headbangers te bestuderen. Beroerte Headbangen zou ook hersenletsel kunnen veroorzaken. "In 2005 stelden doktoren vast dat Terry Balsamo, gitarist van de band Evanescence, een beroerte kreeg door headbangen", staat in het onderzoek dat gepubliceerd zal worden in het British Medical Journal. Wie het headbangen niet vaarwel kan zeggen of geen nekbrace wil gaan dragen, kan blessures voorkomen door het hoofd niet verder dan een hoek van 45 graden te bewegen. Toegevoegd na 3 minuten: Heb t als drive-in dj letterlijk meegemaakt dat mensen met elkaar gingen gooien en met koppen tegen elkaar gingen en ik feest moest stilleggen en diverse ambulances ze moesten afvoeren maar dat was letterlijk headbangen!

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article...

je schud je hersens heen en weer dus heb je kans dat de bloedvaten die naar je hoofd lopen breken, en dan heb je een bloeding in je hersens

http://www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/headbangen-kan-ernstige-nek-en-hersenletsels-veroorzaken.aspx Het is dus slecht voor je! Waarschijnlijk zal het die kans dus ook vergroten maar zeker kan ik het niet zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100