Wat is een goede tekst voor op een condoleancekaart?

Een collega zijn vrouw is na een ziekbed overleden. Ik ken hem vaag, maar ik wil een kaart sturen om hem en zijn (jonge) kinderen enigzins te steunen. Alleen sterkte vind ik zo kaal en een lang gedicht hoeft ook weer niet. Wie weet in een een paar woorden het verlies en sterkte goed uit te drukken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan hier eens kijken: www.gedachten-gedichten.nl Kies dan gedichtenindex. Hier staan echt hele mooie gedichten in voor allerlei gebeurtenissen.

Als het om een vage kennis gaat, zou ik het gewoon houden op: Heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

Ik schrijf meestal: Woorden schieten te kort om jullie te troosten in dit grote verlies. Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe voor de komende tijd.

Wat een verdriet en gemis dat ............. is overleden Ik leef in gedachten met jullie mee.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/leven...

Ik heb in een vergelijkbare situatie net zo lang naar een kaart gezocht, waar de tekst waar ik me in kon vinden er voorgedrukt in stond en heb daar mijn naam bij gezet... Uit ervaring weet ik dat de juiste tekst plaatsen moeilijker is dan niets schrijven m.u.v. je naam natuurlijk...

Beste..............we verschrikkelijk wat jullie is overkomen. Ik denk aan jullie, heel veel sterkte nu en in de toekomst.

Het lijkt me vrij ongepast om nu een tekst van een wildvreemde GV'er op die kaart te schrijven. Onpersoonlijker kan het niet, toch? Je kent die collega 'vaag'. Maar je vindt het erg voor hem, en leeft toch wel met hem mee, merk ik. Doe je ogen eens dicht en denk even rustig aan die persoon. Schrijf daarna op wat je vindt in je hart, en wat je voor hem wenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100