Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom is menstruatie zo pijnlijk ?

sommige vrouwen hebbe behoorlijk veel pijn en voelen zijn behoorlijk beroerd.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
869
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Martina je hebt nog maar 1 punt , waarschijnlijk omdat je je vragen bent vergeten te sluiten. Als je je vraag sluit krijg je je punten terug.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Vaak hebben vrouwen die buikpijn hebben dikker slijm bij het vloeien. Je baarmoeder probeert dit doormiddel van samenknijpen eruit te werken. Dit geeft het krampgevoel.
Warme kruiken, de buik masseren een glaasje alcohol of een asperine om bloed te verdunnen kan helpen. Probeer bezig te blijven, in je bed kruipen en alleen maar je buikpijn voelen maakt het vaak nog pijnlijker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
misschien slikken ze menstruatie pillen met een lege maag. Kan de oorzaak zijn van veel pijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door krachtige samentrekkingen van de baarmoeder die het baarmoederslijmvlies afstoot. De pijn wordt langzaam erger en verdwijnt na een hoogtepunt meestal weer snel.
Menstruatiepijn is vergelijkbaar met de pijn die optreedt tijdens een wee. Het is vooral de eerste 2 dagen van de menstruatie. Er is geen verband aangetoond tussen de menstruatiepijn en de hoeveelheid bloedverlies. Weinig bloedverlies kan samengaan met veel pijn, en veel bloedverlies met weinig pijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding