Moet een waterleidingbedrijf melden dat er iets mis kan zijn met het water dat zij leveren?

En zo ja, op welke wijze?
Bij ons in de omgeving is een waterstoring geweest. Dit is opgelost, we hebben weer water sinds een uur of 12, dat ik dan ook lustig heb gebruikt. Nu horen we op het landelijke nieuws dat water in onze omgeving gekookt moet worden voor consumptie. Na wat zoeken op internet blijkt de waterleidingmaatschappij dat inderdaad te adviseren tot zaterdag. Wij wisten van niets. Er zijn vast meer mensen die deze waarschuwing niet via radio en internet hebben meegekregen, als ook mensen die door bepaalde omstandigheden niet eens hebben meergekregen dat er een storing is geweest en er iets mis zou kunnen zijn met het water.
Is de maatschappij niet verplicht om iedereen persoonlijk (via een folder of huis aan huis bezoek) op de hoogte te stellen van een dergelijk gezondheidsrisico?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is het bedrijf verplicht! Ik heb het zelf al eens meegemaakt,dat er een dergelijke brief in mijn brievenbus lag!

Kom je uit de omgeving van hulst? Ik denk zeker dat de waterlijdingsmaatschappij je er van op te hoogte hoort te stellen als je het water niet 'gewoon' kunt drinken. het onderstaande bericht is te vinden op nu.nl. (let vooral op het stukje dat het water gewoon drinkbaar is terwijl het water een bruine kleur kan hebben) als dit op jouw omgeving van toepassing is , is de informatie ook nog eens behoorlijk tegenstrijdig. en totaal niet duidelijk voor de consument. HULST - Ongeveer 30.000 huishoudens in Hulst (Zeeland) en omgeving hebben door een breuk in de waterleiding sinds maandagavond 23.00 uur geen water. Dat heeft energieleverancier Delta dinsdag gemeld. Het lek is inmiddels gevonden en monteurs zijn bezig het gat te dichten. Dit kan nog enige uren duren. Als er weer water uit de kraan komt, kan het een bruine kleur hebben, maar het is gewoon drinkbaar. Toegevoegd na 4 minuten: Het waterlijdingsbedrijf is jouw verplicht zo snel mogelijk op de hoogte te stellen, een brief zou in dit geval te lang op zich laten wachten. de media is een goed middel voor dit soort gevallen omdat dit sneller is. maar naar ik begrijp was dit niet snel genoeg en ook nog eens niet duidelijk. naar mijn idee alle rede tot klagen.

Gemeente Hulst Persbericht - 01.09.2009 Kookadvies drinkwater Oost-Zeeuws-Vlaanderen Naar aanleiding van een breuk in de waterleiding (31 augustus / 1 september 2009) geeft Evides uit voorzorg een preventief kookadvies voor drinkwater in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Geadviseerd wordt om water circa 3 minuten te koken alvorens het te drinken. De mogelijkheid bestaat dat de lekkage effect heeft gehad op de kwaliteit van het leidingwater in de gemeente Hulst. Om dit vast te stellen zijn watermonsters genomen. De testresultaten zijn op zaterdag 5 september 2009 bekend. Daarom geldt het kookadvies minimaal tot en met zaterdag 5 september 2009. Het is van kracht voor de gehele gemeente Hulst. U kunt het water wel zondermeer gebruiken voor wassen, douchen, het doorspoelen van het toilet, en dergelijke. Zodra de onderzoeksresultaten zijn ontvangen en zijn goed bevonden, wordt in de gemeente Hulst huis-aan-huis een groene kaart verspreid. Hierop staat aangegeven, dat het kookadvies niet langer van kracht is. Zolang u geen groene kaart ontvangt, wordt u geadviseerd het water te blijven koken. Om de burgers in Oost-Zeeuws-Vlaanderen te informeren over het preventieve kookadvies, wordt vandaag (dinsdag 1 september 2009) gestart met het huis-aan-huis verspreiden van een zogenaamde kookadvies-kaart van Evides. Dit gebeurt in de gehele gemeente Hulst. Op 2 september 2009 wordt daarnaast het preventieve kookadvies voor drinkwater via een advertentie in de regionale dagbladen nogmaals onderstreept. Schadeclaims Eventuele schadeclaims kunnen worden gezonden aan: DELTA Infra, T.a.v. DCC, Anthony Fokkerstraat 8, 4462 ET Goes. Voor nadere informatie of vragen kunt u terecht bij de Klantenservice van Delta: tel. 0800-5150.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100