Hoe komt het dat er meer SOA's zijn als voorheen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als ik om me heen kijk en zie hoe het allemaal vaak vrijheid blijheid is, hoe parenclubs, swingers, losse kontakten ontzettend normaal zijn, hoe "kinderen" steeds jonger sex gaan hebben, vind ik het niet raar dat er meer SOA´s zijn. Condooms zijn nog steeds niet populair en de ernst van de SOA´s lijkt niet door te dringen.

Vermoedelijk enerzijds omdat veilig vrijen weer een beetje op zijn retour is nu aids althans in het westen zeer goed 'behandelbaar' blijkt met medicijnen (wat natuurlijk een schijn-beterschap is omdat je uiteindelijk niet genéést, maar je gaat er ook niet meer 123 dood aan), en wie met zijn geslachtsdelen denkt, heeft aar blijkbaar genoeg geruststelling aan. Anderzijds krijgen mensen ook op steeds latere leeftijd pas een vaste relatie , ALS ze er al aan toekomen, vooral de laatste pakweg 10 jaar is het vrij 'ernstig', en wie geen vaste relatie heeft, wisselt relatief vaker van partner. Enig inzicht in hoe geslachtsziekten zich verspreiden toont wel aan wat daarvan dan het gevolg zal zijn.

Als antwoord op je vorige vraag blijkt dat jonge mensen toch nog wel ergens interesse in hebben! Vandaar de toename van het aantal SOA's.

Dat komt door het geringe effect van de campagnes. De campagnes hebben geen effect gehad, omdat ze op zichzelf staan, dus los van andere seksuele informatie, zoals die over vrijen. Vrijen is voor veel jongeren geen vanzelfsprekende vaardigheid. Daardoor komen ze eerder tot ongecontroleerde geslachtsgemeenschap. De campagnes gebruiken wel het woord 'vrijen', maar verstaan daaronder eigenlijk geslachtsgemeenschap of seks (sex) (neuken). Door het vrijen verder onbesproken te laten, versterken de campagnes dus het onduidelijke gevoel dat al volop bij de doelgroep aanwezig is. Van nature is die al min of meer geprogrammeerd tot geslachtsgemeenschap, die tegelijk begeerlijk, mysterieus en angstaanjagend is. De geslachtsgemeenschap wordt niet gepland (dat strookt ook niet met de heftige emotionaliteit van een romantische relatie) en zo komt het er dan 'als vanzelf' van.

Bronnen:
NVSH

Omdat er meer mensen zijn.

Waarschijnlijk zijn er meer SOA's als voorheen omdat AIDS en HIV tegenwoordig aardig te bestrijden zijn. Het vrije(zonder condoom) sexleven is minder gevaarlijk geworden en dus gaan mensen onbewust meer risico nemen. Met alle gevolgen van dien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100