Ik slik Concerta mag je dan geen bier drinken?

Wie weet wat gevolgen zijn? ik hoor van andere die oo slkikken dat ze niks hebben gevoeld maar ik wil af en toe gewoon een biertje , wie kan me effe duideliujk antwoord geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Alcohol versterkt de bijwerkingen van methylfenidaat. Ook beïnvloedt alcohol het beoordelingsvermogen. Beperk daarom het gebruik van alcohol." Af en toe een biertje moet dus kunnen, maar hou het wel bij één of twee. Zie de bron voor de bedoelde bijwerkingen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Ik heb een tijd terug ook concerta/ritalin geslikt en in de praktijk merkte ik dat je sneller aangeschoten (of dronken) wordt. Waarschijnlijk zal je er verstandig aan doen om gewoon iets te minderen en opnieuw je grenzen te leren kennen. In dit medicijn zit natuurlijk een beetje 'speed' en speed moet je niet combineren met alcohol. Echter zit dit niet in zo'n hoge mate als bestanddeel bij concerta en ritalin en kan je best nog we genieten van een biertje hoor. Wel eerst even wennen aan het medicijn zelf, voordat je gaat drinken trouwens!

Nee: Concerta en alcohol kunnen elkaars werking beïnvloeden en versterken. Drink daarom geen alcohol als u Concerta gebruikt.

Bronnen:
http://www.ziekenhuis.nl/static/medicijngi...

Dit is van een Concerta gebruiker: Over het algemeen ben ik van mening dat Concerta een goed middel is, mits het bij je past. Wel heb ik ervaren dat het sterk botst met alcohol en dat de katers ook aanzienlijk erger zijn!

Bronnen:
http://www.mijnmedicijn.nl/adhd-psychostim...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100