Wat is nou eigenlijk slechter? Waterpijpen of roken?

en dan bedoel ik niet vast, maar zo af en toe

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waterpijp is veel slechter dan een sigaret. Er zit naast nicotine ook een heleboel andere slechte stoffen in. Citaat uit bijlage: Zelfs in vergelijking met mensen die vijftien tot veertig sigaretten hadden gerookt, hadden waterpijprokers beduidend meer koolstofmonoxide en nicotine in hun bloed.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Ik zou zeggen doe het beide niet! Maar dat wil jij zeker niet horen. Maar voor zo afentoe lijkt mij een sigaret gezonder omdat op een waterpijp veel bacterien blijven zitten,zeker als je hem deeld. Verder is het beide tabak, dus ja.

Het gerucht dat een waterpijp roken niet of minder schadelijk zou zijn dan sigaretten roken is onjuist. Vaak wordt gemeend dat dit het geval is onder de (onjuiste) veronderstelling dat het water de schadelijke stoffen uit de rook zou oplossen, of omdat het inademen van de rook minder prikkelend is voor de longen. Dit laatste komt echter door de aanwezigheid van waterdamp in de rook. Hoewel er wel wat schadelijke stoffen in het water oplossen, blijft zeer veel achter in de rook.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterpijp

Een waterpijp sessie van een uur komt overeen met 100 sigaretten, dus het is echt een stuk ongezonder dan de meeste mensen denken/verwachten.

De water pijp was iets van 7x zo slecht omdat er veel meer schadelijke stoffen in zitten, daarom doen veel gebruikers het ook niet regelmatig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100