Waarom is de Sleeve Gastrectomy nieuwer dan de Gastric Bypass?

Wat ik uit internet-onderzoek begrijp is de Gastric Bypass (GBP) veel ouder dan de Gastric Sleeve (sleeve). Ik begrijp niet waarom. Dat de maagballon en maagband al sinds de jaren 80 bestaan ok, en de GBP begrijp ik ook wel, maar waarom zou de sleeve pas sinds 2002 uitgevoerd worden?
Je zou denken dat bij het uitvoeren van bariatrische chirurgie het operatief verkleinen van de maag meer voor de hand ligt dan een darmverkorting en omlegging en omzeilen van de maagklep en twaalfvingerige darm.
In dat verlengde begrijp ik ook al niet waarom met bij de GBP niet alleen de dunne darm verkort om zo malabsorptie te realiseren en de maagklep en twaalfvingerige darm intact te houden om dumping te voorkomen.
Wie weet hier wat van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij de obesitas kliniek kunnen ze precies het verschil uitleggen en al je vragen beantwoorden. een maagband dat doen ze tegenwoordig niet meer zo snel. ze doen nu of de maagverkleining:als je veel eet en daardoor veel te dik bent of ze doen de bypass. als je een ongezonde eter bent is dit weleen risico omdat je dan waarschijnlijk meer last hebt van dumping.het eten komt dan niet meer in de maag maar komt rechtstreeks in de dunnedarm waardoor je lichaam minder opneemt en de weg naar buiten korter is. dit is wel rigoreus en niet terug te draaien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100