waarom mag je diegene die iets gebroken heeft niet in slaap laten vallen? wat gebeurt er dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt een botbreuk denk ik? Daarbij kan ook een inwendige bloeding ontstaan. Zo'n bloeding zie je vaak niet, terwijl het slachtoffer daadwerkelijk bloed verliest (danwel in het lichaam, maar niet waar het hoort). Hierdoor kan hij/zij buiten bewustzijn raken. Wanneer dat gebeurt is het heel serieus. Het is slechts een kwestie van tijd dat de ademhaling er ook mee stopt en gaat het van kwaad naar nog erger. Je wilt dus weten of hij/zij nog bij bewustzijn is! Om dit te controleren zou ik nooit een slachtoffer in slaap laten vallen. (de kans dat dit allemaal gebeurt is klein maar ten alle tijde is het maar beter om geen gokjes te nemen)

Als iemand een ongeluk gehad heeft en er wordt een zware hersenschudding geconstateerd dan is het advies om ieder uur de patient te wekken of zelfs voortdurend wakker te houden inderdaad een bekende methode om het wegzakken in een diepe coma te voorkomen. Voor simpele botbreuken is het juist minder gewenst: de pijn van de breuken zal tijdens slaap minder ervaren worden, de breuk heelt tijdens de slaap ook en elke tijd die men geen pijn voelt tijdens de slaap is meegenomen.

Als iemand gewond is, dan is het beter om hem wakker te houden totdat de medische hulp de verwonding heeft bekeken. De artsen kunnen dan communiceren met het slachtoffer. Ze kunnen vragen stellen over de verwondingen en hoe het eea is ontstaan. Deze vragen kunnen beantwoorden kan van levensbelang zijn. Daarnaast als iemand slapend wordt binnengebracht op de eerste hulp, is hij dan moe? Bewusteloos? Coma? Kortom, als het slachtoffer wakker kan blijven, hou hem dan ook wakker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100