Ik heb sinds ik ben begonnen met fitness, vaak last vaan een trilspier in mijn bovenbeen. Hoe kan ik het laten stoppen?

Het is zo'n tril gevoel wat je ook wel is bij je oog voelt. Het wisselt zich af bij beide bovenbenen. Soms ook in m'n armen. De dokter zei dat het kan komen door te weinig drinken of te weinig zouten. Maar ik drink echt wel voldoende. En ja zouten weet ik dan niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Trillende spieren duiden ook wel op tekort aan Magnesium en calcium.

Als het niet te lang aanhoudt nadat je gesport hebt kan het ook een lichte overbelasting zijn. Ik heb hier last van als ik lang gefietst heb in een hoge belasting. Als ik daarna mijn armspieren met gewichten ga trainen en mijn benen komen tot rust dan gaat er ook bij mij een spier in mijn bovenbeen trillen. Ik drink trouwens ook genoeg tijdens het sporten. Na een warme douche is dit trillen bij mij verdwenen.

In mijn optiek is een trilspier een methode van het lichaam om de spanningen in die spier los te schudden. Het is dus een zelfherstellend mechanisme van het lichaam. In jou geval is dus dat zelfherstellend mechanisme geactiveerd door je begin met fitness. Laat het gebeuren en wees blij dat het gebeurd en dat die bovenbeen wordt ontdaan van de spanningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100