Wel of niet aan de pil?

Ik ben een meisje van 16 en ik ben nog niet ongesteld geworden. Ik vind het heel erg vervelend want ik ben de enige van mijn vriendinnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet aan de pil Hierdoor word je niet eerder ongesteld En verder helpt de pil dan niet zoveel

En je vraag is of je wel of niet aan de pil moet? 1. Vraag je huisarts om raad. Of 2. Ligt er aan: zolang je nog geen seks hebt en niet ongesteld bent lijkt het mij niet nodig. Trouwens, als je al wel seks hebt moet je ook een condoom gebruiken! (tenzij je al kinderen wilt) Toegevoegd na 5 uur: Sorry, met 'moet' bedoel ik 'is het verstandig om'. Niks moet van mij :).

Als je nu al met de pil begint en je lichaam gaat beïnvloeden met hormonen krijgt je lijf niet de kans om zich volledig te ontwikkelen. Het word al gestuurd en afgeremd voordat het optimaal werkt. Als je ongerust maakt over het uitblijven van je menstruatie kun je misschien beter een keer met je moeder en/of Huisarts in gesprek gaan. Als je gemeenschap hebt is het inderdaad wel verstandig om dat met condoom te doen. Je kunt natuurlijk altijd een SOA oplopen.

Ik zou het niet doen, hetkomt allemaal wel en ben niet te onzeker

Niet doen. Beinvloed je emoties zeer sterk

Zolang je niet aan de pil hoeft, zou ik het ook niet doen. Voor mij (en voor sommige anderen) heeft het vervelende bijwerkingen. Zo kwam ik zelf aan door de pil en dan vooral bij mijn borsten (ik denk wel twee cupmaten!). Ik weet dat het stom klinkt, want ik snap best wel dat jij niet de enige wil zijn die niet ongesteld is, maar meid; geniet er nog even van, want ongesteld zijn is echt geen pretje. Ik zat zelf in groep acht toen ik ongesteld werd en mijn vriendinnen waren vijftien of zestien jaar. Wat ik wel zou doen is even naar de huisarts gaan, om je even gerust te laten stellen.

Allereerst ga naar de huisarts. Misschien ben je een laatbloeier of is er iets medisch met je aan de hand. Ga gewoon naar je huisarts en vraag of hij/zij je kan helpen. De huisarts heeft een geheimcode. Hij mag nooit naar je ouders gaan om zomaar dingen te vertellen over jou. Andersom ook niet. Doet hij dit wel dan is de dokter strafbaar en kan hij zijn titel kwijt raken als dokter. En ajb ga niet aan de pil. Je wordt er dik van en depressief. Lees de verhalen maar op internet. Al die synthetische hormonen zijn helemaal niet goed voor je en zorgen dat je eigen hormoonspiegel uit balans wordt gebracht Nog steeds is er geen mannenpil op de markt. Laten die maar die rotzooi in hun lijf gooien. Gebruik als je seks met een jongen heb altijd een condoom. Dat is een stuk beter,geen hormonen. Misschien een gedoe,maar als jullie er een spel van maken dan valt het allemaal wel mee. En kan het zelfs leuk zijn. En voordat je met iemand naar bed wil die je leuk en aardig vindt,zeg ALTIJD dat je het met condoom wil doen. Je wilt niet zwanger worden en ook geen geslacht ziektes. Wil hij alleen zonder condoom dan is daar het gat van deur. Jij bent de baas over jouw lichaam. Alleen jij bepaalt wat jij wel en niet wilt. Seks is ook genieten. Wees duidelijk naar de ander en geef aan wat je wel en niet lekker vindt. Het is helemaal niet erg als je zomaar stop zegt in een vrijpartij. Voel je ajb niet schuldig. Want het is jouw lichaam en jij bepaalt. Van seks moet je genieten. Vind je het niet leuk dan moet je er mee stoppen.

Het gaat er toch niet om dat je qua leeftijd tegelijk met je vriendinnen ongesteld moet worden/zijn? Wat is dat voor een onzin? Het gaat er slechts om of het normaal is dat je nog niet ongesteld bent geweest. En het is inderdaad normaal dat je nog niet ongesteld bent geweest. Gewoon nog ff wachten dus! Niet iedereen is gelijk! Julle zijn toch ook niet allemaal roodharig met groene ogen? Al die medicijn-troep, incl. die hormoonpillen... Blijf daar ver van weg zo lang het niet NODIG/EEN VEREISTE is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100