Wat als de gastvrouw van een feest een koortslip heeft? Hapjes besmetting gevaar?

Vind jullie het dan ook belachelijk als ze haar gasten dan wel 3 kussen geeft? Niet heel erg hygenisch lijkt me. En zouden jullie de hapjes die ze zelf heeft klaargemaakt dan wel gewoon eten? Ook al zie je dat ze soms aan haar lippen zit met haar hand...

Weet jij het antwoord?

/2500

Kussen is uit den boze met een koortslip. En zelf zou ik alleen drinken:) Zeker geen zelfgemaakte hapjes, nu je dat ziet met die handen aan die lip. getsie!. Wel de gefrituurde bitterballen en zo, dat kan geen kwaad. .

Iedereen draagt het herpes virus. Besmetten kan ze alleen als jij een lage weerstand hebt, niet eerder.

3 kussen geven zou ik niet doen, als je perongeluk met een stukje van jouw lip op haar lip komt, grote kans dat jij het dan ook hebt. De hapjes kan je gewoon eten, als iemand een koortslip heeft, weet diegene ook wel hoe besmettelijk dat is en dan gaat ze niet eerst heel erg overdreven haar lip aanraken en vervolgens het eten aanraken. Het virus is niet zo heel sterk, als je 5 minuut later uit een glas drinkt waar iemand uit dronk met een koortslip, is de kans al enorm klein dat je het ook krijgt. Het gaat vaak om directe besmettingen, of echt een glas na elkaar drinken. Het virus zelf overleeft maar heel kort op voorwerpen. Maar als je liever niet van de hapjes wilt eten, moet je dat gewoon niet doen :P Als je ook ziet dat ze toch aan haar lippen met haar vingers zit, zou ik het ook niet fijn vinden.

Drie kussen geven zou ik ook niet doen, ik heb ooit wel een keer iemand drie kussen gegeven die een heel erg verbloemde (make up) koortslip had...achteraf zou ik dan diegene ook niet hebben gezoend maar heb er niks van overgehouden. De hapjes en drankjes zou ik gewoon eten, eigenlijk zou anders niemand het mogen eten en moet je maar bedenken dat een paar dagen later alle gasten van het feest een koortslip zullen hebben? Dit valt dus allemaal reuze mee, misschien heb je zelf het virus allang binnen. Hapjes zou ik dus waarschijnlijk gewoon eten, tenzij dat je inderdaad ziet dat de gastvrouw over haar lippen gaat en daarna jou een hapje aanbiedt, dan zou ik denk ik even overslaan ;)

Kussen moet je niet gaan doen, maar voor de rest is een goede hygiëne genoeg. Regelmatig handen wassen en de blaasjes niet aanraken. Ik zou zeker van de hapjes eten. De kans op een besmetting op die manier is heel klein. Maar van deze gastvrouw kan je zien dat ze een koortslip heeft. Wat met mensen die in de keuken van een restaurant werken? Of in een hotel? Ga je daar dan ook niet eten omdat je denkt dat er misschien iemand met een koortslip aan het eten gewerkt heeft? Met een koortsblaasje mag/kan je niet op ziekteverlof, hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100