Wat doe jij als je voelt dat je verkoudheidsverschijnselen krijgt?

i.v.m. dus de Mexicaanse griep!!!

licht je dan in deze tijd van de Mexicaanse griep de huisarts meteen in, of loop je er gewoon mee rond tot het erger word omdat je niet voor elk wissewasje naar de huisarts wil? volgens mij moet je je toch melden of zo voor de zekerheid??

Toegevoegd na 20 minuten:
ik had toch gehoord dat je je voor de zekerheid moest laten testen, of hoeft dat niet meer?

Toegevoegd na 29 minuten:
o,ja ik behoor tot de risico groep, en krijg ook jaarlijks de griepspuit (vergeten er bij te vermelden...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meer slapen, door uren eerder naar bed te gaan. En zo gezond mogelijk eten. En daarmee hopen te reden wat er te redden valt. Als het de Mexicaanse griep blijkt te zijn, is er niets meer tegen te doen, dacht ik. Die krijg je of die krijg je niet, als je 'm hebt, is die niet meer te remmen, want het is een virus. In elk geval NIET naar de dokter toegaan. Want dat is te onaardig naar de andere mensen in de wachtkamer. En niet alleen onaardig, er kunnen daar mensen zijn met zwakke weerstand die je dan onnodig ermee in contact brengt. Nee, dan kan je beter de dokter is gewoon bellen. De assistente of dokter zal dan doorvragen en alsnog kunnen beslissen of hij/zij wil dat je langskomt of zelf naar je toegaan. En wat ik verder zou doen als ik verkoudheidsverschijnselen krijg, is zorgen altijd papieren zakdoekjes bij me te hebben. O ja, en wat vaker m'n handen wassen. Maar dat doe ik al. En natuurlijk niet meer 3 zoenen geven op verjaardagen. Heb ik eindelijk een goed excuus! Want ik hou niet van die 3 verplichte zoenen aan vage kennissen en onbekenden.

Voor de meeste mensen is de mexicaanse griep niet erger dan een normaal griepje. Dat begint langzaam zelfs de overheid in te zien. De mexicaanse griep is gewoon een gemuteerde variant van de gewone griep waardoor we er geen natuurlijke weerstand tegen hebben. Als je dus al erg ziek bent kan het gevaarlijk zijn. Maar voor de normale mensen is het een normaal griepje. Iets dus waar je niet voor naar de huisarts hoeft te gaan. Het huidige advies rond de mexicaanse griep is dan ook gewoon uitzieken. De hele media maakt er een extreme hype van misschien terecht want volgens sommige statestieken vallen er meer dan 10x zoveel doden aan de mexicaanse griep dan aan de normale griep. Iets wat je moet te voorkomen. Het is echter alleen gevaarlijk voor mensen die al een zwakke weerstand hebben. Voor de meeste van jullie dus geen reden om je zorgen over te maken.

Ben laatst heel erg grieperig geweest: had 2 verschijnselen (van de 10) op de lijst van de Mexicaanse griep niet. Daarom ben ik uit voorzorg 7 dagen thuis in quarantaine geweest, verder was er niets aan de hand. Dus ik zou zeker die lijst eens checken wanneer je griep krijgt, en hem gewoon proberen uit te zieken, en extra sterk te letten op hygiëne -> deurknoppen dagelijks schoonmaken, een wc te reserveren als je er meerdere hebt, etc. Bij alleen een verkoudheid hoef je je, volgens mij, nog geen zorgen te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100