Waarom koopt men kant-en-klare maaltijden?

In deze zit als in zoveel potjes en blikje meer toevoegingen dan wanneer je vers eten klaarmaakt. Een heleboel daarvan zijn vaak onnatuurlijk, toch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat mensen liever lui zijn dan dat ze goed voor zich zelf zorgen en soms door onwetenheid dat het eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is.

Ik koop niet zo heel vaak kant-en-klaar maaltijden, omdat dat met zijn vijfen erg duur wordt, maar soms doe ik het wel eens (als de kids er niet zijn). De reden? Gemakzucht, tijdgebrek, luiheid...

Ik koop nog wel eens stoommaaltijden als ik alleen thuis ben met het eten. Die stoommaaltijden zijn makkelijk, smakelijk en nog gezond ook.

ik eet wel eens een stoommaaltijd, als ik de energie niet heb om te koken. zo krijg ik toch een prima maaltijd binnen. een stuk beter dan het avondeten overslaan (wat ik anders nog wel eens wil doen).

Ik koop niet vaak van die maaltijden, maar soms is het wel erg makkelijk. Zeker als ik weinig tijd heb om echt te koken. Dat toevoegingen onnatuurlijk zijn, doet met niets. Het mag dan onnatuurlijk zijn, daarmee is het niet gevaarlijk. Er zijn natuurlijke stoffen die zijn toegestaan omdat ze natuurlijk zijn, maar die wel degelijk een reëel gevaar opleveren, tot kankerverwekkendheid aan toe! En bijvoorbeeld het additief E330 - dat is heel gewoon zuiver citroenzuur. Moet vaak vermeld zijn - stel dat je citroenzuur toevoegt aan rijst: in rijst zit van nature geen citroenzuur, dus als je als fabrikant een citroen uitperst, het citroenzuur eruithaalt, en dat toevoegt aan je rijst, dan moet je E330 op je verpakking zetten.

Mensen hebben een drukker leven en leven onregelmatiger. Een kant en klaar maaltijd is makkelijk en snel kaar. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Geef mij maar een lekker thuisgekookte maaltijd. Maar niet iedereen heeft tijd of zin om dat te maken.

Mensen kopen kant en klare maaltijden omdat ze: -lange dagen maken en weinig tijd overhouden voor prive. Dus met een snelle hap ben je niet nog eens een uur in de keuken kwijt denken ze dan. -veel mensen gewoon niet kunnen koken, en dit de enige manier is om toch af en toe een maaltijd binnen te krijgen (dit gebeurt veel oudere, bejaarde alleenstaande mannen.) -gemakzucht. Het ligt al kant en klaar voor je, dus waarom zou je zelf nog moeilijk gaan doen met potten en pannen. Ikzelf vind kant en klaar maaltijden over het algemeen smaakloos en vaak een viezige substantie. brrrrr. Wat mensen zouden moeten leren is, dat je in weinig tijd en met weinig moeite een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. Bv een beetje volkorenpasta koken terwijl je in de wok cashewnoten, wat gesneden paprika, courgette en ui bakt. tenslotte wat peper, zout en paturain erdoorroeren en binnen 10 minuten heb je een lekkere, magere en gezonde maaltijd op tafel staan.

Pure gemakzucht zelf koop ik niet zo vaak kant-en-klare maaltijden omdat ze niet lekker zijn. Bovendien ben ik vegetarier en heb je weinig vegetarische kant-en-klare maaltijden. Ik begrijp wel waarom mensen het doen. Af en toe heb je gewoon geen zin om te koken. Je maakt een lange dag mee, je komt uitgeput thuis en dan moet je ook nog een keer koken. Dan is een maaltijd eventjes in de magnetron doen ideaal. Wat ik ook merk is dat veel mensen gewoon niet kunnen koken. Ze kopen instant dingen omdat ze simpelweg niet weten hoe je het anders moet bereiden. Om een of andere vage reden is het vaak ook goedkoper. Verse gezonde dingen kosten vaak meer geld dan vieze ongezonde dingen. Kant-en-klaar maaltijden heb je vaak al voor 3 euro terwijl een goede gezonde maaltijd vaak wel iets meer kost.

Het enige wat ik uit potjes of blikken haal, zijn peulvruchten - bijv als ik chili (sin carne) maak, heb ik een enorme portie groenten (uien, tomaten, paprika, champignons, knof) en daar gaat dan zo'n klein blikje witte bonen in tomatensaus door, en een blikje mais. Verder heb ik als 'kant-en-klaar' liever diepvries. Maar de kant-en-klaar-maaltijden voor vegetariers zijn nou niet direkt aanlokkelijk - veel te veel 'vulsel' zoals mie en deegwaren/pasta, veel te weinig groenten - als ik ze al zie liggen, hoef ik al niet meer....

zelf koken kost iets meer moeite, maar het smaakt ook veel lekkerder. voor mij geen kant-en-klare maaltijden dus! nu deze vraag er toch staat, kan ik bij deze ook wel even melden dat als je een broodje gezond bijde pomp koopt van re:fresh (shell) ze net doen of het VERS is, moet je achterop eens lezen hoeveel rotzooi (E-nummers) ze toegevoegd hebben om het brood te verbeteren, de geur, kleur, glans. volgens mij wel 15 E-nummers op die verpakking gezien en ik maar denken dat ze die daar `s morgens altijd VERS aanleveren, echt niet he? Dat deed Van Oers vroeger wel met hun broodjes. het is heel misleidend wat die broodjes van re:fresh uitstralen want ze zien er echt vers uit, mij niet meer gezien want ik noem het liever een broodje chemicalie. Bij sommige shell`s zit nu ook een Delifrance, dat geloof ik dan nog wel omdat ze ter plaatse gemaakt worden. poeh wat een afknapper zeg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100