Wietje , alleen maar gezellig of - is een betekenisvol bestaan .. ""stoned""?

Eens in de maand oid met eigen aanplant ben ik - ""anders"" ( denk ik ) en geloof in deze stemming wel menslievender te zijn dan normaal !

Hoe beleef jij dat en kan vertellen wat voor ervaring dit voor (of jouw ) ervaring is .

Weet jij het antwoord?

/2500

ik vind alles wat je anders maakt nep en overbodig. wees maar jezelf. drank drugs niet mijn ding. sterker nog ik heb geen respect voor mensen die het gebruiken. en dan bedoel ik niet van 1 blowtje. maar mensen die het minsten 1 keer per week gebruiken heb ik niet in mijn vrienden kring.

Ik denk dan aan de albums van de Beatles, of Bob Marley die met wietje's hulp zijn gemaakt. Ik kan niet zeggen of wietje zelf dit voor mij zou kunnen doen , maar de Beates waren verdraaid goed in een "wiet "stemming. En als ik naar die liedjes luister , word ik ook "mellow" en menslievender. Dus via via :)

Blowen beinvloed je gemoedstoestand. Net als bv alcohol. Het is een softdrug, maar dat wil niet zeggen dat het geen dezastreuze gevolgen kan hebben. Ik heb jarenlang wiet gerookt, en een eigenschap van wiet is het gevoel van 'alles ok, lachen, humor, alles helemaal te wauw en te gek. Totdat je na een aantal jaren verslaafd bent en je je eigenlijk niet meer echt lekker voelt zonder joint. Dan kan die joint ook tegen je gaan werken. Bij mij werkte het op een zeker moment omgekeerd: Als ik blowde kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht en kon ik binnen een uur tijd volkomen in de put, angstig en verdrietig zijn. het kostte me uren om daar weer een beetje uit te komen. Ik ben toen helemaal gestopt met blowen, en dat is nu 10 jaar geleden. Ik ben blij dat ik de rommel niet meer nodig heb, en voel nu ook heel duidelijk hoe het gebruik van wiet je belevingswereld beinvloed en je in een wereld plaats die niet werkelijk of reeel is. Ik wil niet beweren dat blowen per defenitie slecht en gevaarlijk is, maar pas er mee op en wees je bewust waar jje mee bezig bent, want het kan ook fout gaan.

Veel mensen denken dat een jointje nog steed soft drugs is, dit is allang niet meer het geval door de hoge THC waarde valt het onder harddrugs. Ik begrijp niet wat mensen bezield om dit te gebruiken. Veelal wekt het agressie op en is de gebruiker niet vrolijk. Dit is een stuk eige ervaring met m,n dochter. Zeker in combinatie met drank gaat het vaak fout.

Mn man en ik hebben ooit iemand opgevangen die wiet rookte en er behoorlijk aan verslaafd was. Door ons is hij er redelijk afgekomen maar eenmaal uit huis is hij jammer genoeg net zo hard berg afwaarts gegaan. Dus om antwoord te geven op je vraag. Wietje , alleen maar gezellig. Wat moet er dan zo gezellig zijn aan rot worden en afhankelijk van troep te worden. Is een betekenisvol bestaan?? Betekenisvol bestaan lijkt mn eerder door goede prestatie's dat je wat betekent hebt voor de samen leving en niemand heeft wat aan je als je je zelf kapot rookt dus het heet totaal geen betekenisvol bestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100