Ik heb een klein "kogeltje" onderhuids onder mijn oksel. Soms ben ik hem kwijt. Na goed zoeken voel ik hem weer. Wie weet wat dit is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vetbulletje. Niets ergs waarschijnlijk. Verdwijnt vanzelf weer

Het kan een talgkliertje zijn dat ontstoken is. Maar voor alle zekerheid, ga naar je huisarts om het te laten controleren.

Kan een gezwollen kliertje zijn. Kan voelen als een soort knopje. Vaak niets bijzonders maar als je er over twijfelt ga zeker even langs de huisarts om diagnoses uit te sluiten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklier

Misschien een ganglion? Die "wandelt" af en toe. http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/ganglion.htm

Waarschijnlijk niks ergs, maar ga gewoon wel even langs de huisarts.

Een lipoom of vetbultje. Een lipoom is niets anders dan een 'bolletje' vetweefsel (een soort bindweefsel) wat zich vlak onder de huid bevindt. Lipomen kunnen erg verschillen van grootte. Maar meestal zijn ze ongeveer tussen de 0,5 en 3 centimeter groot. Het is een zwelling die bijna nooit pijnlijk is. Wanneer de zwelling aangeraakt wordt, voelt deze vast elastisch aan. Een lipoom kun je goed bewegen ten opzichte van de onderliggende weefsellagen. Vandaar ook dat het soms ook niet voelbaar is. De vorm van een lipoom is meestal vrij rond, een soort 'bolletje'. In de loop van de tijd kunnen lipomen groter worden. Dit gaat echter meestal erg langzaam. In principe behoeft een lipoom niet behandeld te worden omdat, het een onschuldige aandoening is die verder geen kwaad kan. Een reden om een lipoom te verwijderen kan zijn wanneer iemand er toch klachten van ondervindt. Dit kan zijn wanneer het lipoom op een ververlende plek zit of wanneer het lipoom cosmetisch niet mooi gevonden wordt. Verwijderen van het lipoom gebeurt via een kleine incisie in de huid meestal onder lokale verdoving.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100