N.a.v. "Gepest" van zojuist: kun je bepaalde herinneringen verdringen?

De drie door het slachtoffer benoemde pestkoppen konden zich niks van de door haar beschreven gebeurtenissen herinneren, sterker nog, het slachtoffer zelf zei hen in eerste instantie ook niks. Wat bij mij de vraag oproept, is het mogelijk dat je herinneringen aan een gebeurtenis (al dan niet bewust) kunt verdringen? Of belazert een van beide partijen de kluit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het programma niet gezien. Maar je kunt idd herinneringen, ervaring compleet verdringen. Je kunt er dan niet actief bij waardoor het zelfs lijkt alsof het niet gebeurd is. Een goed voorbeeld daarvan is met mensen met DIS

Iedereen interpreteert dingen op een andere manier. Ik denk dat het slachtoffer het op een hele andere manier heeft opgevat dan de pestkoppen het gedaan hadden. Ik heb het programma niet gezien maar heb hier zelf wel ervaring mee.

Ik vond dat die pesters er wel heel makkelijk over deden en volgens mij wisten ze het wel maar wilden ze het op dat moment gewoon niet meer weten dat zag ik ook wel een beetje aan de nonverbaletaal die een van die 3 heeft in de confrontatie eigenlijk ook niet echt iets gezegd. Volgens mij kun je herrineringen verdringen als je er zelf spijt of iets van hebt want volgens mij wiste ze het wel alle 3 gewoon eerlijk gezegt

Pesten maakt vaak veel minder indruk op de dader dan op het slachtoffer. Het is eigenlijk erg triest want degene die gepest wordt, ervaart het vaak als persoonlijke aanval, persoonlijke afwijzing. Je wordt onzeker want waarom ik, wat is er mis met mij dat is zo wordt gepest? Maar pesters zoeken gewoon de minst weerbare persoon uit. En als dat "werkt" gaan ze daar mee door. Maar meestal doen ze dat niet omdat er specifiek met die persoon iets mis is (in hun ogen) maar omdat ze pest-drang hebben en diegene voor hun een makkelijk doelwit is. Hun "haat" jegens degene die ze pesten is niet zo groot als hun drang om überhaupt iemand te pesten. Zo hebben ze in hun herinnering vaak wel opgeslagen dát ze gepest hebben maar niet wie. En over die vrouwen van gisteren: ik vond het opvallend en ontzettend respectloos dat ze tijdens het bekijken van het filmpje zo zaten te lachen. Het kwam op mij over alsof ze het nu nog steeds niet zo serieus nemen allemaal. Toegevoegd na 1 minuut: "dat is zo wordt gepest" moet natuurlijk zijn: "dat ik zo word gepest". Sorry voor de slordigheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100