Ik las net over de mexicaanse griep: dat de sterfte veroorzaakt wordt door een te sterke reaktie van het immuunsysteem. hoe dan?

Ik snap niet hoe dat kan, hoe kan je nou dood gaan door je immuunsysteem. En de meesten die dood gaan gaan toch door longontsteking dood? Hoe kan het dan door je immuunsysteem komen?
hoop dat iemand me het goed kan uitleggen.

Toegevoegd na 1 uur:
vergeten: ik las het hier:
http://www.mexicaansegrieppandemie.nl/page/Over-de-mexicaanse-griep.aspx ff naar beneden scrollen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan inderdaad sterven door een overdreven reactie van je immuunsysteem. Een ernstige allergie is hier een voorbeeld van. Je bloeddruk daalt dan zeer snel, waardoor je in een shocktoestand kan raken, en daaraan kan je sterven. Met de mexicaanse griep kan dat misschien op een gelijke manier gaan. Er wordt dan als aanval op het virus een stof (bij allergie is dat histamine, bij het virus denk ik wat anders), vrijgemaakt in hele grote hoeveelheden.

Dat snap ik ook niet. Ik zou graag je bron willen lezen want bij mijn weten is de Mexicaanse griep een vrij onschuldig griepje.Ik heb net nog een bericht gelezen waarin minister Klink dat bevestigde. Dat stond geloof ik op nu.nl

Over de relatie tot Mexicaanse griep kan ik niets zeggen, maar je kunt sterven door overreageren van het immuunsysteem. Een bekend voorbeeld is van mensen die allergisch zijn voor bijengif, als die mensen weer door een of meer bijen worden gestoken kan het immuunsysteem zo sterk reageren dat daardoor klieren in de nek zo sterk opzetten dat het tot verstikking leidt.

Ik lees dit feit op meerder websites. Ze denken inderdaad dat de griep bij die leeftijd een 'cytokine-storm' losmaakt, een overreactie van het immuunsysteem. De afweer reageert dan niet meer goed op andere aanvallen, waardoor ontstekingen aan de luchtwegen en longen ontstonden. Daar ging je dan uiteindelijk aan dood.

Bronnen:
http://www.globalsecurity.org/security/ops...

Ook hier weet ik niet of de Mexicaanse griep ontstaat door een sterke reactie van het immuunsysteem. Van Diabetes 1 is vrijwel zeker de oorzaak: een overreactie van het immuunsysteem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100